4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

DYP ve ANAVATAN el ele

Anavatan Partisi Hatay İl Başkanı Hüseyin Ata Kaşgöz, Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi arasında gerçekleşen birleşmenin sözde değil, özde bir birleşme olduğunu söyledi. 

İl Başkanı Hüseyin Ata Kaşgöz, parti binasında Merkez İlçe Başkanı Ümit Seyfettinoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Kaşgöz, güzel günlere özlem duyduklarını belirterek, "Bu güzel günler için, halkın sesine kulak verdik ve Doğru Yol Partisi ile birleşme kararı aldık. Bu birleşme, iktidar olmak için halkın sesinin birleşmesidir. Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi, bu ülkeye ekonomiyi kuran, refahı getiren bir siyasi anlayışın dinamikleridir. Bizim baraj korkumuz yok. İktidar yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu birleşme sözde değil, özde bir birleşmedir" dedi. 

2 Haziran 2007'de büyük kurultaylarının olduğunu hatırlatan Kaşgöz, bu kurultayda Anavatan Partisi olarak Demokrat Parti çatısı altına katılacaklarını söyledi. Kaşgöz, Hatay'da da büyük bir birleşme olacağını ifade ederek, "Bu birleşme, 12 ilçede 64 teşkilatı bir araya getiren bir birleşme olacak. İki genel başkanımız nasıl özveri ve titizlikle çalışıyorsa, aynı özveriyle bizler de il ve ilçe teşkilatları olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. 

"Doğru Yol ve Anavatan bir bütündür. Bizde liste, sıra ve rant kavgası olmaz" diyen Kaşgöz, "Bizler vekillik için değil, beklenen Türkiye'nin beklenen iktidarı için çalışıyoruz. Zaten listelerimiz bile şimdiden belli, ama hiçbir tartışma yaşanmıyor, bu da uyumun bir göstergesidir. Biz İl Başkanlığı olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bütün belde ve ilçelerimiz 2 Haziran gününü bekliyor" şeklinde konuştu. Düzenlenen toplantıda, CHP'den istifa ederek DYP saflarına katılan Hatay Milletvekili İnal Batu'ya da göndermede bulunan Kaşgöz, "Burası kontenjan yeri değil. İlk 10 sırayı Hataylı ve Hatay'a hizmet edecek kişiler alacak. İnal Batu Hatay'dan aday gösterilmeyecek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 15:31:53
Güncelleme :19 Mayıs 2007 Cumartesi 15:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?