2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Ekonomik kriz nakliyeciyi vurdu!

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde ekonomik kriz nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan TIR şoförleri haftalardır yük alabilmek umuduyla bekliyorlar.

Dörtyol'a bağlı Payas Beldesi'nde özellikle demir ve kömür türü yükler için yoğun işleyen nakliye sektöründe adeta yaprak kıpırdamıyor. Belediye Garajı olmak üzere yollar TIR ve kamyonlarla, nakliye yazıhaneleri kahvehaneler şoförlerle dolup taşıyor.

Nakliyeci şoför esnafı,"Sesimize kulak veren yok. 10 günü aşkındır bekliyoruz. Çoluk çocuk ekmek bekliyor. Bizler burada perişan olduk. Halimizi soran da yok" dediler.
Garaj parası vermemek için boş yer aradıklarını, yaklaşan bayram öncesi daha da perişan olduklarını anlatan nakliyeci esnafı, "Bu zamana kadar bu garajlar yollar bu kadar araçlarla dolmadı. Bugünkü durumu 40 yıldır görmedik. Böyle kiriz yaşamadık, böyle dara düşmedik. Çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Umudumuz kalmadı. Arabaları bırakıp gideceğiz" diye konuştular.

Nakliye firması yetkileri ise nakliyecilerin işlerinin yüzde 70 oranında düştüğünü belirterek, günde en az 5-6 aracın yük taşıdığını şimdi ise bir araca iş çıkmadığın söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 12:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?