7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Elektriksiz mahalleler elektiriğe kavuştu

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, sağanak yağış ve sel sonrası elektriği kesik olan mahalleleri yerinde tespit eden Belediye Başkanı Mete Aslan, TEDAŞ yetkililerini arayarak, bu mahallelere elektrik verilmesini sağladı. 

Sel felaketi sonrası 3 gündür elektrik verilemeyen mahallelerde, vatandaşlar su motorları da çalışmadığı için su sıkıntısı yaşıyor. Selzedelerin su ihtiyacının karşılanması için mahalle mahalle gezerek, elektriği kesik olan yerleri tespit eden Belediye Başkanı Mete Aslan, cep telefonundan TEDAŞ yetkililerini arayıp, bu mahallelere elektrik verilmesini sağladı. 

Selden en fazla etkilenen Muradiye ve Dumlupınar mahallelerini gezen Başkan Aslan, kentin bazı bölgelerine, elektriklerin 3 gündür kesik olması nedeniyle su motorları da çalışmadığı için su veremediklerini ifade ederek, "TEDAŞ elektrik veremediği için biz de su veremiyoruz. Bu nedenle halkımız isyan ediyor. Halk haklı, evlerini temizleyemiyorlar" dedi. 

İskenderun Belediyesi, gece geç saatlere kadar selden en fazla zararı gören mahallelerde yemek dağıtımı yaptı. Vatandaşlar, sıcak yemek dağıtan belediye ekiplerine teşekkür etti.
iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 14:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet YERLİ IP: 81.215.189.xxx Tarih : 21.11.2006 17:33:56
Tüm iskenderunlulara tekrar büyük geçmiş olsun dileklerimi iletir ve ne şanslılarki gecesini gündüzüne katıp onların acılarına merhem olmaya çalışan bir Mete ASLAN'ları var.Duysun zenginim diye geçinen TOSYALI,ATAKAŞ,EKİNCİLER,MAKZUMELER Hani nerde bu zenginler.