7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Engelli askerler yemin etti

ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 10–16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” kapsamında askerlik yapamayan engelli gençler temsili olarak bir günlüğüne bile olsa asker olabilmenin sevincini yaşadılar.

Fiziksel ve zihinsel engelleri yüzünden yaşıtları gibi askere gidemeyen gençlerin, bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmeleri için başlatılan 1 günlük askerlik uygulamasından yararlanan 13 engelli Askere alındı. İskenderun'daki Şehit Piyade Teğmen Ahmet Tor Kışlası'nda 1 günlük temsili askerlik yapan 13 engelli, düzenlenen törenle yemin etti. “Engellilere Bir Günlük Askerlik” uygulaması kapsamında, Şehit Piyade Teğmen Ahmet Tor Kışlası'nda, 3'ü bayan 13 engelli, asker kıyafeti giyerek komutanların gözetiminde eğitim gördü. Temsili askerliğin ardından Kışla'daki Şehit Piyade Asteğmen Ali Rıza Bulut Tören alanında düzenlenen yemin törenine, askere alınan engellilerin yakınları ile 39. Mekanize Tugay Komutan Yardımcısı ve Şehit Piyade Teğmen Ahmet Tor Kışla Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Varinli katıldı.

And içen “2010-1 Celpli Erler” olarak adlandırılan 13 askere Albay Varinli, günün anısına ödüllerini verdi. And içen askerler adına Piyade Er Ercan Bozdağ “Anne Ben Bugün Askerim, Asker” adlı şirini okudu. Model uçak gösterisi ve İskenderun Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisi de beğeniyle izlendi.

Engelliler, yakınları ve törene katılanlar hatıra fotoğrafları çektirdi. Temsili askerlik yapan askerlerin sevinçleri yüzlerinden okunurken, ailelerde onların mutlu anlarını fotoğraf ve kameralarıyla ölümsüzleştirmeye çalıştığı görüldü. Bir gün de olsa askerlik heyecanını yaşayan Mehmetçiklere, eğlence düzenlendi. Komutan ve askerler ile ailelerin de eşlik ettiği bir günlük engelli askerler, kolbastı oynadı, halay çekti.

Eğlence bitiminde engelli askerlere terhis belgesi verildi. Yemin eden engelli askerler çok sevinçli olduklarını belirterek, 1 gün de olsa bu kutsal görevi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

ENGELLİLERİN ASKERLİK SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 18:09:02
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 11:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?