4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Engelli kadının 1.200 YTL'si çalındı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde engelli bir kadın, bankadan çektiği 3 aylık emekli maaşını, alış veriş sırasında yankesiciye kaptırdı. İçerisinde bin 200 YTL bulunan cüzdanının çalındığını fark ederek sinir krizi geçiren kadın, hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Numune Mahallesi Denizciler Caddesi üzerinde meydana geldi. Ölen eşinden kalan 3 aylık emekli maaşını bankadan çektikten sonra kızı Mevlüde Uylaş ile birlikte alış verişe çıkan Hatice Kaya (60), Hal Pazarı civarında alış veriş için dükkana giren kızını beklemeye başladı. Çocukken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir kolu felçli olan yaşlı kadına çarpan yankesici, Kaya'nın cebindeki içi para dolu cüzdanı alıp kaçtı. Elini cebine sokarak cüzdanını kontrol eden yaşlı kadın, cüzdanının çalındığını fark edince çığlık atarak yardım istedi. Gözyaşlarına boğulan ve sinir krizi geçiren kadın, ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kızı Mevlüde Uylaş ve ilk evliliğinden olan oğlu Ahmet Arslan'ın sakinleştirmeye çalıştığı Hatice Kaya, "Ben zaten engelliyim, muhtacım. Mübarek Kurban Bayramı geliyor. Ben şimdi ne yapacağım, askerdeki oğluma nasıl para göndereceğim?" diyerek gözyaşı döktü. Mevlüde Uylaş ve Ahmet Arslan da, "Böyle bir insandan kim ne ister?" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Parasını yankesiciye kaptıran engelli ve yaşlı kadın olayın şokuyla uzun süre kendisine gelemezken, polis, sarı kazaklı, siyah pantolonlu 35 yaşlarındaki yankesiciyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 15:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?