2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Ermeni vahşeti fotoğraf sergisinde

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Ermeni vahşetini gözler önüne seren fotoğraf sergisi açıldı.

Araştırmacı yazar İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu tarafından hazırlanan ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'den sağlanan fotoğrafların yer aldığı sergi, İskenderun Halk Eğitimi Merkezi sergi salonunda açıldı.

Serginin açılışında konuşan Mursaloğlu, Türklerden daima birinci sınıf insan muamelesi gören Ermenilerin buna karşı olgunluk gösteremediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Osmanlı Hükümeti, Ermenilerin çıkardığı isyan, yaptığı katliamlar karşısında, Ermeni patriği, Ermeni milletvekilleri ve Ermeni halkının ileri gelenlerine Ermenilerin Müslümanları arkadan vurmaya ve katletmeye devam etmeleri halinde gerekli önlemlerin alınacağını duyurmuştur. Bu nedenle 24 Nisan 1915 tarihinde Ermeni Komiteleri kapatılarak, yöneticilerinden 2 bin 345 kişi devlet aleyhinde faaliyette bulunmak suçundan tutuklanmışlardır. Tutuklular Ankara ve Çankırı hapishanelerine yollanmıştır. Dışarıda ki Ermenilerin Ermeni soykırımının yıl dönümü diye andıkları 24 Nisan, işte bu 2 bin 345 komitecinin tutuklandığı tarihtir ve yer değiştirme uygulamasıyla hiçbir şekilde ilgili değildir."

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ise Türk milletinin Ermeni vatandaşlarla bir sorununun olmadığına dikkat çekerek, "Kimseye şimdiye kadar taviz verilmedi, verilmeyecektir. Bugün bir sergi açıyoruz. Anlamlı bir sergi. Serginin 24 Nisan'da açılması özellikle tarafımızdan tercih edilen bir tarih olmuştur. Hemen söyleyelim ki bizim şu anda bu vatanı paylaştığımız Ermeni vatandaşlarımızla hiçbir sorunumuz yoktur. Ancak bugün birçok ülkede 1915 olayları bahane edilerek Türkiye Cumhuriyetine insafsızca saldırılar olmaktadır. Meseleyi doğru teşhis etmemiz gerekiyor. 1970 yıllardan itibaren Ermenistan’ın teşvikiyle ABD’de ve Avrupa’daki Ermeni diasporası günden güne eriyen ve asimle olan varlıklarını devam ettirebilmek için Türk ve Türkiye düşmanlığını milli bir ideoloji olarak benimsemişlerdir. Ermeniler evvela Türkiye’nin özür dilemesini sağlamak, sonra hayatlarını kaybedenler için tazminat almak ve Türkiye’den toprak talebinde bulunmak istemişlerdir. Ermeni sorununu taviz vererek çözümlemek mümkün değildir. Avrupa’nın çifte standardıyla bir kez daha karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Ama buna mukabil Avrupa Birliğinin merkezindeki Almanya'da diri diri yurttaşlarımızı yakan Nazi bozuntularına ve Alman hükümetine söyleyebilecekleri tek bir kelime bile olmamıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Ayrıca, sözde Ermeni soykırımını yalanlayan bir sinevizyon sunumu da davetlilere izletildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 12:21:37
Güncelleme :25 Nisan 2008 Cuma 12:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?