8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Erzin festivale hazırlanıyor

NARENCİYE FESTİVALİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI.

Türkiye'de yetişen narenciyenin yüzde 13 ünü karşılayan Erzin'de görkemli bir festival düzenlemek için çalışmalara başlandı.

Erzin ilçesinde "Narenciye Festivali" için komite üyeleri Kaymakam İskender Yönden başkanlığında, kaymakamlık makamında toplandı. Toplantıya Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Erzin'i simgeleyen "Narenciye festivali" 6 Ocak 2011 tarihinde başlayıp 8 Ocak 2011 tarihinde akşam sone ermesi kararlaştırıldı. Kaymakam İskender Yönden, “İlçemizin simgesi olan narenciyenin tanıtılması için her kuruluş üzerine düşen görevi yapmalıdır. Yapılacak olan Erzin1.Narenciye Festivali uluslararası düzeyde olmalıdır. Mademki Erzin'de kayıtlı 300 bin ton narenciye Türkiye içi ve yurt dışına ihraç ediliyor, el ele verip ilçemizi ve narenciyemizi tanıtmalıyız” dedi.

Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek de gerek Erzin'in gerekse üreticilerin göz bebeği olan narenciyenin tanıtılması için belediye olarak ellerinden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını belirterek, “İlçemiz Erzin ve burada yetişen narenciye maalesef şimdiye kadar tanıtılmamış. İnşallah bundan sonra narenciyenin tanıtılması için her yıl festivaller düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 15:47:03
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 17:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?