7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Erzin'de festival heyecanı

ERZİN'DE NARENCİYE FESTİVALİ HEYECANI

Türkiye'nin narenciye deposu olarak bilinen Hatay'ın Erzin ilçesi, ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarda daha fazla tanınması amacıyla "Narenciye Festivali" düzenliyor.

Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, 7-9 Ocak 2011 tarihleri arasında ilki düzenlenecek festival kapsamında çeşitli etkinlik ve konserlerin de yer alacağını belirterek, "İlçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve dernekler müthiş bir çalışma içerisine girdik. İlkini düzenleyeceğimiz Narenciye Festivali'ni, önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşıyacağız" dedi.

Festival, 7 Ocak Cuma günü İçmeler Kavşağından Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürecek kortej yürüyüşüyle başlayacak. Festival boyunca da vatandaşlara narenciye ikramında bulunulacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış töreni sırasında festivale katılmak üzere Erzin'e gelen Türk Cumhuriyetleri Halk Dansları Toplulukları ve Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından gösteriler yapılacak. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek festivalin açık hava etkinliklerinde Ünlü sanatçılar Ferhat Göçer, Sevcan Orhan ve Ayna Grubu'nun yanı sıra Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Güner Birkan sahne alacak,

Şanlıurfa Sıra Gecesi ile Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından da konserler verilecek. Festivalin gündüz bölümlerinde ise narenciyenin insan sağlığı ve ülke ekonomisine sağladığı katkıları içeren seminer ve konferanslar düzenlenecek.

ERZİN'DE NARENCİYE FESTİVALİ HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 12:32:04
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 12:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?