5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Eskrimciler madalyalarla döndü

ESKRİM MİLLİ TAKIMI LÜBNAN'DAN MADALYALARLA DÖNDÜ

Eskrim Yıldız ve Genç Milli Takımlar, Lübnan'da katıldıkları şampiyonadan toplam 8 madalya ile döndü.

Karayoluyla Suriye üzerinden Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya gelen ve burada bir gece konaklayan Eskrim Yıldız ve Genç Milli Takımları'nın idareci ve sporcuları aldıkları madalyalar dolayısıyla gururlu olduklarını dile getirdiler.

Eskrim Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Kafile Başkanı Suat Şener, şampiyonanın yapılacağı Beyrut'a gitmeden önce Suriye'de 4 günlük bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Lübnan'da yaşanan olaylar bizleri endişelendirdi. Suriye'de geçirdiğimiz 4 günlük kamp dönemi sırasında Lübnan'ın karıştığı haberleri gelince, Lübnan ile ilgili çekincemiz arttı. Hatta Suriye'den Lübnan'a geçen araçların taşlandığı bilgisi geldi. Bizimde başımıza aynı şeylerin gelebileceğini düşünerek iyice endişelendik.

Lübnan'da taşlanmamak için önlem olarak otobüs dahi değiştirdik. Suriye'de kamp dönemimizi tamamladıktan sonra Suriye plakalı bir araçla Lübnan sınırına kadar geldik. Lübnan'da nahoş bir olayla karşılaşmamak için de önlem olarak, Suriye plakalı otobüsümüzü, Lübnan plakalı bir otobüsle değiştirdik ve Beyrut'a geçtik" diye konuştu.

Yaşadıkları endişe dolu saatlerden sonra Beyrut'a vardıklarında olayların tamamen bitmiş olduğunu gördüklerini ve rahat bir nefes aldıklarını belirten kafile başkanı Şener, "Beyrut'ta düşüncelerimizin aksine çok tatlı bir manzara vardı. Her şey çok normal ve güzeldi. Boşuna endişelendiğimizi fark ettik. Ayrıca Beyrut'ta çok güzel bir şekilde karşılandık, hiçbir sıkıntıda yaşamadık" dedi.

Akdeniz Konfederasyonu tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen ve 11 Akdeniz ülkesinin katıldığı Eskrim Yıldızlar ve Gençler Akdeniz Şampiyonasına 20 sporcu, 3 antrenör ve 2 hakemle katıldıklarını belirten Şener, çekinerek gittikleri Beyrut'tan 8 madalya ile dönmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

29-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen şampiyonada ferdi kızlarda sporcularından Ayşe Begümhan Bilgin ve Ilgın Sarban'ın altın madalya kazandığını belirten Şener, Genç bayanlarda Göksu Çetintaş ile genç erkeklerde Enver Yıldırım, Hakan Akgün ve Berke Türkaydın'ın 3'ülükle yetindiği şampiyonada, takım olarak da hem bayanlarda hem de erkeklerde Akdeniz ikincisi olmayı başardıklarını kaydetti.

Ferdi kızlarda altın madalya kazanan Ayşe Begümhan Bilgin ise, aldığı başarıda takım arkadaşlarının da büyük katkısı olduğunu söyledi. Bilgin, "Kötü başladığım şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum. Londra olimpiyatlarında da aynı başarı ile ülkemizi temsil etmek istiyorum" dedi.

Genç erkeklerde Enver Yıldırım, Hakan Akgün, Berke Türkaydın ve diğer derece yapan sporcular da ülkemizi 'Eskrim Yıldızlar ve Gençler Akdeniz Şampiyonası'nda temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, Londra olimpiyatlarında bu başarı çıtasını yükseltmek için çalışacaklarını söylediler.

Lübnan'dan otobüsle gelip Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan gecenin geç saatlerinde Türkiye'ye giriş yapan Eskrim Yıldızlar ve Gençler Milli Takım kafilesi, geceyi Antakya'da geçirdikten sonra, sabah ilk uçakla Hatay Havaalanından havayolu ile İstanbul'a geçtiler.

ESKRİM MİLLİ TAKIMI LÜBNAN'DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
ESKRİM MİLLİ TAKIMI LÜBNAN'DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 14:45:02
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 17:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?