5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Evin üstüne kaya yağdı

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da, Habib-i Neccar Dağı'ndan yuvarlanan kayalar dağın eteklerinde bulunan evlerin çatılarını parçalayarak odaların içine düştü.

Şans eseri yaralanmayan ev sahipleri ise olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı.

Olay, Hacı Ömer Alpagot Mahallesi Küme Evler mevkisinde meydana geldi. Yuvarlanan kaya parçalarının en fazla hasar verdiği evin sahibi Fatma Mayda (42) Habib-i Neccar Dağı'nda hazine araması yapan kişilerin dinamit patlattığını ve kayaların parçalanarak evlerine isabet ettiğini iddia etti.

Yan odada yatan çocuğunun uyanarak yanına geldiğini, bunun hayatını kurtardığını ifade eden anne Fatma Mayda, "sabah uyuyordum, çocuğum diğer odada uyuyordu, uyanarak yanıma geldi beni kaldırdı. Komşularım da 'evden çıkın' diye bağırıyordu. Dağdan sesler geliyordu. Yatağımdan kalktım çocuğumu kucağıma aldım birden hemen yanıma kaya parçaları düştü. Aynı anda diğer odaya da düştü, hemen evin dışına koşarak canımızı kurtardık. 17 yıldır bu evde oturuyorum, bugüne kadar böyle bir şey yaşamadım. Dağda hazine
arıyorlar ve dinamit patlatmışlar diye duyduk" dedi.

Fatma Mayda'nın kardeşi Ersin Koç ise, dağda devamlı define araması yapıldığını ve bunun için dinamit patlattıklarını iddia ederek, yuvarlanana kayaların da bu patlamaların sonucu olduğunu söyledi. Koç, "Bu olay gece olsaydı büyük bir facia olurdu. bu tür patlamalar dolayısıyla buradaki bir çok evin içine kaya parçaları düşüyor. Buna sebep olanlar yakalanıp cezasını çekmeli" diye konuştu.

Olay sırasında şans eseri yara almadan kurtulan ve annesinin de hayatını kurtaran minik Hüseyin (9) ise "Sabah kalkıp annemin yanına geçtim saati sordum, sonra birden taş sesleri gelmeye başladı. Komşularımız 'evden çıkın' diye bağırıyordu. Tam çıkıyorduk kaya parçaları düşmeye başladı, o an evden çıkamadık. Daha sonra polisler ve ambulans geldi, çok korktum" şeklinde konuştu.

Mayda ailesinin evlerin çatısı ve iki odaları ile odunluğu kaya parçalarının düşmesiyle kullanılamaz hale geldi. Evlerin etrafından geçen kaya parçaları, küme evler mevkisinin su borularını da patlattı. Bu arada, yetkililer bölgede inceleme başlattı

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2012 Salı 10:33:54
Güncelleme :10 Mayıs 2012 Perşembe 15:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?