7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Fatih'in organları umut oldu

14 YAŞINDAKİ FATİH'İN ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU

Geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı Antakya'daki Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki çocuğun organları 5 kişiye umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan 14 yaşındaki Fatih Taştepe, Antakya Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Doktorların bütün müdahalesine rağmen gece beyin ölümü gerçekleşen Taştepe'nin ailesi duyarlı davranarak çocuklarının organlarını bağışladı. Sabah 06.00'da Kayseri'den kalkan Sağlık Bakanlığı'na ait EC135,112 Acil Ambulans Helikopteri Antakya Atatürk Stadyumu'nda yaklaşık 4 saat ameliyatla alınacak organları

bekledi. Bu arada, Fatih Taştepe'nin pankreası Antalya'ya, karaciğeri ise İstanbul'a götürüldü. Kalbi ve böbrekleri, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen Prof. Dr. Haşim Üstünsoy tarafından gerçekleştirilen operasyonun ardından alınarak hava ambulansı ile Hatay'dan Gaziantep'e gönderildi.

Hatay Sağlık İl Müdürü Dr. Bayram Kerkez, Kadirli'de yoğun bakım ünitelerindeki yer sıkıntısı nedeniyle Antakya Devlet Hastanesi'ne getirilen çocuğun, beyin ölümü sonrası ailesinin bağışladığı organlarının aciliyet sırasına göre organ bekleyen hastalara nakledileceğini söyledi.

Organ nakli izni veren aile herhangi bir açıklama yapmadı.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Hatayspor, sahada yapması gereken idmanı hava ambulansının sahada bulunması nedeniyle, kale arkasında ve saha içerisinde, ambulansa zarar vermemek için topsuz olarak gerçekleştirdi.

Hatayspor Teknik Direktörü Ramazan Silin yaptığı açıklamada, "Saha kenarında ve kale arkasında idman yapmamızın nedeni bir organ nakli için helikopterin sahaya inmesidir. Nihayet bir can başka canları kurtaracak. Bu nedenle çift kale idmana biraz geç başlayacağız" dedi.

14 YAŞINDAKİ FATİH'İN ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU
14 YAŞINDAKİ FATİH'İN ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 14:28:02
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 15:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?