7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

'Gasp kavgası'nda polis vuruldu

Antakya'da, arabalarının gasp edildiğini ileri süren şahıslarla gaspçı olduğu iddia edilen şahıs arasında çıkan silahlı kavgada, 1 polis memuru ayağından yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saatlerinde Antakya-İskenderun karayolu Bahçelievler Kavşağı'nda meydana geldi. Çalıntı otomobil ihbarı alan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, çalıntı olarak bildirilen 06 SC 837 plakalı otomobili Bahçelievler Kavşağı'nda durdurdu. Trafik polislerinin, araç içerisinde bulunan Abdurrahman D. ile Ceylan S. üzerinde kimlik kontrolü yaptığı sırada, otomobilin sahibi olduğunu söyleyen Suphi Ç. ve kardeşleri olay yerine gelerek, araçta bulunan Abdurrahman D.'ye saldırdı. 3 kardeşin saldırısına uğrayan Abdurrahman D., silahını çekerek ateş etmeye başladı. 

Açılan ateş sırasında olaya müdahale etmek isteyen trafik polisi İlhami Köse, sol ayak baş parmağına isabet eden kurşunla yaralandı. Köse, Hatay Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, olaya karışan 5 kişi polis tarafından gözaltına alınarak jandarmaya teslim edildi. Olayda kullanılan Abdurrahman D.'ye ait ruhsatsız silah ile Suphi Ç.'ye ait ruhsatlı silaha el konulurken, olay yerinde biri patlamamış 5 adet kovan bulundu. 

Kendisinin mağdur olduğunu ileri süren Suphi Ç., 3 gün önce Abdurrahman D. ve arkadaşları tarafından önce darp edildiğini, daha sonra arabasının gasp edildiğini öne sürdü. Suphi Ç. yolda giderken tesadüfen arabasına rastladığını, daha sonra aracın yakalanması için polise ihbarda bulunduğunu ve ardından bu olayların geliştiğini anlattı.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 12:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?