2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Gayrimenkul satışı mahkemelik oldu

İskenderun Belediye Meclisinin 45 adet gayrimenkul satışı ile ilgili aldığı karar, 7 siyasi partinin ilçe başkanı tarafından yürütmenin durdurulması istemiyle bölge idari mahkemesinde dava edildi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde 7 siyasi parti ilçe başkanı adına açıklamada bulunan CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz, İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan’ın yaptığı toplantıda bu konuda kendisine sorulan soruların hiçbirine yanıt vermediğini belirterek, “Ülke genelinde hiçbir Belediye Meclisi idareye, Encümene bir işlemde bir ihalede 45 adet taşınmazı ‘satın’ diye yetki vermez. Hiçbir belediye meclisi 'vur' deyince öldürmek anlamına gelen nerede ise İskenderun’un kökünü satma yetkisini encümene ve idareye vermez. Öyle sanıyoruz ki İskenderun Belediye Meclisi bu yetkiyi belediye encümenine verirken bu yüce milletin taşınmazlarının önemli bir bölümünün ihalede belediye başkanı tarafından satılmak isteneceğini düşünmemişlerdir. Bizler üzülerek İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan’dan böyle bir hassasiyet ve ince düşünce görmediğimizi belirtmek istemekteyiz" diye konuştu.

Bu satışa tepki vermemiş olsalardı muhtemelen yeni satış dalgası gelebileceğini ifade eden Karpuz, dört ilçe başkanı ile başlattıkları İskenderun taşınmazlarının satılmasına karşı duruşlarına üç siyasi ilçe başkanının da katıldığını ifade ederek, “Yedi siyasi parti ilçe başkanı ile İskenderun haklının 69 yıllık birikimini bir günde bir çırpıda satılmasına 'dur' diyoruz. Verdiğimiz tepki İskenderun taşınmazını gayrimenkulünü korumak ve muhafaza etmek adına yapılan karşı duruştur. Bu ihalelere girmeyi düşünenleri uyarıyoruz. Satışa kamu yararı yoktur gerekçesi ile öncelikle yürütmenin durdurulması ve ardından da satışın iptali için Hatay Bölge İdari Mahkemesine dava açmış bulunuyoruz. Hiç kimse bu satışın adına 'İskenderun'u sevmek' diyemez. Hiç kimse bunun adına İskenderun sevdası diyemez. İskenderun halkının yararına Hatay Bölge İdare Mahkemesine 7 siyasi parti ilçe başkanı olarak açtığımız davanın İskenderunlular adına sonuna kadar duracağız ve takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 17:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?