4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Gecekondular alt yapıya kavuşuyor

Hatay'ın İskenderun İlçe Belediyesi, kent merkezinden sonra gecekondu bölgesi olarak bilinen mahalleleri de alt yapıya kavuşturuyor.

Belediye Başkanı Mete Aslan, düzenlediği basın toplantısında, gecekondu bölgesi olarak bilinen mahallelerin alt yapıya kavuşturulması için gerçekleştirilen ihalenin sonuçlandığını bildirdi. Türkiye’nin birçok yerleşim biriminde alt yapı hizmeti olmazken, gecekondu bölgesine dahi alt yapı hizmetini götüreceklerinin altını çizen Aslan, İller Bankası'ndan alınacak ödenekle alt yapı hizmetinin tüm şehir genelinde tamamlanacağını kaydetti. Aslan, “İskenderun Belediyesi halkın ihtiyaçlarını anında tespit edip, ekonomik planlama yaparak öncelikli işleri sıraya koyup İskenderun'a hizmet şekline dönüştürüyoruz. Yıllardır istismarı yapılan, yasal yönü olmadığı için alt yapıya kavuşamayan mahallelerin kanalizasyon ve yağmur suyu tahliye şebekesinin ihalesi yapıldı. Daha önce de buraların imar ıslah planı yapılmıştı. Şimdi Allah nasip ederse bu mahallelerin yağmur suyu ve kanalizasyon şebekelerini yapacağız" dedi.

Bunun küçümsenecek bir olay olmadığını belirten Aslan, "Türkiye’nin yüzde 60-70 civarındaki yerleşim birimlerinde alt yapı sistemi bulunmuyor. Antalya’da bile yoktur. Alt yapı hizmeti çok ciddi bir yatırımdır. Yapanı yıpratır, çünkü yolları kazıyorsunuz çamur oluyor, insanları rahatsız ediyorsunuz ve bunu göze alıyorsunuz. Belediyecilikte bir laf vardır, akıllı belediye başkanı yerin altına inmez. Alt yapı hizmeti cesaret ister. Biz geldiğimiz günden itibaren özellikle alt yapımızı güçlendirerek yukarıya çıkmayı tercih ettik. İşte gördüğünüz gibi eksik olan kısmını da yapacağımız çalışmayla tamamlayacağız. Yani Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde şehir merkezinde alt yapı kanalizasyon olmazken, İskenderun şehir merkezine kazandırdığımız alt yapı hizmetinin ardından gecekondu bölgelerinin de alt yapı hizmetini tamamlayacağız. Bu hizmet İskenderun için bir lütuftur, küçümsenmeyecek bir yatırımdır. Yeter ki yapılan yatırımları anlayalım ve koruyalım” diye konuştu.

Alt yapı ihalesini, 19 firma arasından 8 milyon 494 bin 555 YTL teklif veren ECAY İnşaat'ın kazandığı öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali mukan IP: 88.224.130.xxx Tarih : 26.12.2007 11:40:19

başkan gene milletle dalga geçmeye başladı herhalde seçimler yaklaştı her seçime yakın gecekondulara bişeyler sözverir ama hernedense 15 .yıldır hiç birşey yapmaz bırakın alt yapıyı tepe mahlelerde insan yollarında zor yürüyor insanlar farelerle baraber yaşıyor ben yalansam çagırsın medyayı göstersin yaptıklarını 15.yıldır neyapmış artı bende ona oy verenlerdenim ne yazıkki dahamı töbe saygılar başkan atyalanlarını kalan inanmıyorlae sana