5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Genelev yerine park!

Hatay'da bir süre önce yıkımı gerçekleştirilen 60 yıllık 'genelev'in yerine park ve yeşil alan oluşturulması noktasında Antakya Belediyesi'nce başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın, iş makinesine çıkıp, duvarını yıktığı genel evin yıkım çalışmaları tamamlanırken, Antakya Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'nin yanı sıra çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlardan gelen istek üzerine ortaya çıkan alan, park ve yeşil alana dönüştürülüyor.

Antakya Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmaların, oluşturulan bir program dahilinde sürdürüldüğü belirtilirken, belirtilen alandaysa zemin düzenleme ve çevre duvarı örme çalışmaları gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından çimlendirme ve bitkilendirme aşamasına geçileceği ifade edilirken, sonrasında da çocuk oyun gurubu, aydınlatma direkleri, sulama sistemi, oturma bankları, fitnes spor aletlerinin oluşturulan alana monte edileceği bilgisi verildi. Antakya Belediyesi'nce yeniden düzenlenen bölgenin, park ve yeşil alan olarak Antakyalıların hizmetine sunacağının altı çizildi.

Hacı Ömer Alpagot Mahallesi Muhtarı Yahya Emeç'in yanı sıra mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Savaş ve belediye yönetimine teşekkür edip, genelevin yıkımından sonra ortaya çıkan bölgenin park ve yeşil alan olarak, hizmete sunulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2012 Perşembe 18:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?