4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Giriş-çıkışlar normale döndü

CİLVEGÖZÜ'NDE GİRİŞ ÇIKIŞLAR NORMALE DÖNDÜ

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda, Gümrük Müsteşarlığının Merkezi Bilgi Sistemlerinin düzelmesiyle giriş çıkışlar normale döndü. Cilvegözü Sınır Kapısında sistemlerin arızalı olması nedeniyle Türkiye'den Suriye'ye geçmek isteyen şoförlerin uzun kuyruklar oluşturması gündeme gelmişti.

Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar neticesinde sistemdeki teknik arızanın giderildikten sonra giriş çıkışların normale döndüğü açıklandı. Kuyruklar nedeniyle geçişlerin iki gün aradan sonra yeniden başladığı belirtildi. Cilvegözü Gümrük Müdürü Sinan Onar ve Cilvegözü Gümrük Muhafaza Müdürü Muharrem Çakır ile birlikte sistemde meydana gelen arızadan dolayı Cilvegözü Sınır Kapısında bekleyen araç sürücüleri ve yolcularla görüşen Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Ömer Ersoy, sistemdeki arıza dolayısıyla

günlerdir artan araç kuyruklarının fazla mesai ve ek bilgisayarlar konularak azaltılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda oluşan kuyruklarda günlerdir bekleyen TIR şoförleri ise, sistemin açılmasından ve Cilvegözü Gümrük Müdürlüğü yetkililerinin çalışmalarından dolayı memnun olduklarını söylediler.

CİLVEGÖZÜ'NDE GİRİŞ ÇIKIŞLAR NORMALE DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 15:50:00
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 17:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?