2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Gözaltındakiler serbest kaldı

İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı olaylarına destek için gösterilerin yapıldığı komşu kentler Adana, Mersin ve Hatay da bugüne kadar gözaltına alınan toplam 411 göstericiden 395'i serbest bırakıldı. Adana ve Hatay'da gözaltındakilerin tümü serbest bırakılırken, Mersin'de 16 kişinin halen gözaltında olduğu belirtildi.

Taksim Meydanı'nda 28 Mayıs'ta Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesiyle başlayan ve polisin müdahalesiyle boyut değiştiren gösterilerin 1 Haziran'da ülke geneline yayılması sonucu, Adana, Mersin ve Hatay'daki 4 gündür süren gösterilerde 411 kişi gözaltına alındı. Emniyet müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, Adana'da Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla 287, Mersin'de 69 ve Hatay'da ise 55 kişi gözaltına alındı. Adana ve Hatay'da gözaltına alınanların tamamı serbest bırakılırken, Mersin'deki gösterilerde gözaltına alınan 69 kişiden 53'ü serbest bırakıldı, 16'sının ise işlemleri sürüyor.

GÖSTERİLERDE 60 POLİS YARALANDI

3 ildeki gösterilerde görev yapan polislerden 60'ı, göstericilere müdahale sırasında yaralandı. Adana'da 23, Mersin'de 28 ve Hatay'da 9 polis, göstericilerle aralarında yaşanan çatışma sırasında daha çok atılan taşlar ile yaralandı. Tedavileri yapılan polislerin durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Adana, Mersin ve Hatay'da gündüz saatlerinde yaşam normal devam ederken, sosyal medya ve cep telefonundaki bazı programların yardımıyla haberleşen göstericiler, akşam saatlerinde toplanarak, hükümet aleyhine yaptıkları gösterileri sürdürüyor.

GÖSTERİLERDE CAN KAYBI

Pazartesi akşam saatlerinde Hatay'ın Armutlu Mahallesi'nde protesto gösterilerine katılan CHP Gençlik Kolları Üyesi 22 yaşındaki Abdullah Cömert, başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybetti. Cömert'in cenazesi dün düzenlenen törenle Armutlu Mezarlığı'na defnedildi.

İllerdeki meydanlarda ve AK Parti teşkilat binası çevresinde yapılan eylemlere ise vatandaşlar, evlerindeki ışıkları yakıp söndürerek ve balkonlarından tencere, tava çalarak desteğini sürdürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2013 Çarşamba 17:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?