7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Gümrükte 'Kartal-31' operasyonu

CİLVEGÖZÜ GÜMRÜK KAPISINDA 'KARTAL-31' OPERASYONU

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından, gümrük lojmanları yolundan Türkiye'ye yasadışı olarak geçirilmek istenen bir araca operasyon düzenlenerek, piyasa değeri 52 bin TL olduğu belirlenen 6 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve İstihbarat ekiplerinin sıkı denetimleri sonucu, gümrük kapısından kaçak sigara sevkiyatının yapılamayacağını anlayan uyanık kaçakçılar, bu sefer farklı bir yol denemeye çalıştı. Gümrük kapısı yanında bulunan lojman yolunu kullanmak isteyen uyanık kaçakçılar, gümrüğü kullanmadan kaçak sigaraları yurda sokmak istediler ancak, gümrük muhafaza memurları tarafından suçüstü yakalandı. Cilvegözü Gümrük Muhafaza

Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri tarafından gümrük lojmanları yolunda pusu atılarak kaçakçıların hareketleri an be an izlenmeye başlandı. Suriye'den getirilen sigaralar gümrük lojmanları yolunda bulunan bir arabaya aktarılmaya çalışılınca ekipler düğmeye bastı ve 'Kartal-31' adı verilen operasyonu başlattı. Türkiye'ye yasadışı yollardan sigara kaçırmak üzere harekete geçen 31 RH 797 plakalı otomobil, karşılıklı olarak iki yönden sıkıştırılınca kaçacak yeri kalmayan araç şoförü, gümrük muhafaza memurları tarafından yakalandı.

Görevli ekipler tarafından yapılan arama ve kontroller neticesinde arka koltuk ve bagajının tavanına kadar tamamen siyah poşetlerle dolu olduğu, aracın içerisinde bulunan sigaraların dışarıdan görülmesini engellemek için camlarının siyah filmlerle kaplandığı tespit edildi. Yapılan aramada 6 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan sürücü S.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Reyhanlı Cezaevi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 13:48:05
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 09:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?