6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

Hastane bahçesinde dram

Antakya'da akli dengesi bozuk bir genç, kolu kırık halde hastane bahçesine terk edildi. Günlerdir bahçede yatan genci çıplak halde gören vatandaşlar, gence pijama giydirdi. 

Bu sabah Antakya Devlet Hastanesi'ne gelen vatandaşlar, hastane bahçesinde çıplak vaziyette yatan Bülent Çelik'le (26) karşılaştı. Sol kolu alçıda olan akli dengesi bozuk genci bu halde gören vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi. Bir kadın, elindeki pijamayı çevrede bulunan erkeklere vererek, gence giydirmelerini istedi. 

Yetkililerin yardıma muhtaç insanlara karşı daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, "Devletimizin vatandaşına sadık olması, muhtaç durumda olanları koruması lazım. İnsanlık dışı bir muamele, devletimiz burada duyarsız kalmış. Buradan kadınlar ve çocuklar geçiyor. İdarecilerin daha duyarlı olmasını istiyoruz" dedi. 

Hastane çalışanları ise, bahçede yatan Bülent Çelik'e günlerdir yemek verdiklerini söylediler. Ailesi Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde yaşayan Bülent Çelik'in, yakınları tarafından bir hafta önce hastane bahçesine terk edildiği ve kolu kırık gencin günlerdir hastane bahçesinde yattığı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 15:00:59
Güncelleme :23 Eylül 2006 Cumartesi 22:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?