5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Hastane evler hizmette

Suriye'de yaşanan iç çatışmalarda yaralanan çok sayıda kişi, Türkiye'deki hastanelerde tedavi edildi. Tedavileri tamamlanıp taburcu edilen Suriyelilerin bakımları, yardım severlerin oluşturduğu hastane evlerde devam ediyor.

Suriye ordusunun açtığı ateşler sonucu yaralanan muhalifler ve vatandaşlar, Türkiye'ye sığınmaya devam ediyor. Yaralı olarak sınırdan alınan ve devlet hastanelerinde tedavi edilenler ise taburcu edilmeye başlandı. İlk tedavilerinin ardından taburcu olan yaralıların yardımına dernekler koştu.

Bu kapsamda, Hatay'da, içinde doktor ve gerekli imkanların bulunduğu ve şuanda 50'den fazla yaralının kaldığı hastane evler hizmete sokuldu. Hayati tehlikeyi atlatıp taburcu olan yaralıların bu evlerde pansumanları yapılıp, konaklamaları sağlanıyor.

Bu yaralılar için alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılayan Suriye Yüksek Yardım Konseyi sorumlularından Hazzam Bekir, "Biz gönüllü bir vakıf olarak Birleşmiş Milletler ve Avrupa'dan gelen desteklerle Suriye'de yaralananlara destek olmaya çalışıyoruz. Onların temel ihtiyaçları olan pijamadan, terliğe kadar her şeyini karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

Suriye'de ilaç taşırken yaralandığını belirten Mustafa İbrahim ise, "Arkadaşlarımı öldürdüler, ben ise yaralı kurtuldum. Sonra buraya geldim. Burada doktor var bizle ilgileniyor, her şeyimiz karşılanıyor. Bize destek olunuyor, ben Suriye'deki çocuklar ve yaralılara yardım edilmesini istiyorum" dedi.

Çok sayıda yaralının kaldığı hastane evlerde Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen Suriyeli doktorlar da görev yapıyor. 6 kişilik hazırlanan odalarda hastane sonrasında tedavi hizmetleri veriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2012 Salı 09:14:17
Güncelleme :11 Nisan 2012 Çarşamba 09:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?