2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Hastanede karışan çocuklar Hatay'da

Suudi Arabistan'da doğan oğlunun bir Suudi ailenin çocuğuyla karıştığını doğumdan 4 yıl sonra öğrenen Hataylı baba Yusuf Cüce, gerçek oğlunu memleketine ilk kez getirdi.

Suudi Arabistan'da yaşayan Yusuf Cüce, hem gerçek oğlu Ali'yi hem de 4 yıl boyunca oğlu olarak kabul ettiği Yakup'u da yanına alarak memleketi olan Antakya'ya geldi.

Eşi ve bütün çocuklarıyla birlikte Antakya'daki baba ocağında tatil yapan Yusuf Cüce, çocuklarının karıştığı Suudi Munaccim ailesinin de önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Yakup ile Ali'nin elinden tutup gezdiren ve onlar arasında ayrım yapamadığını belirten baba Yusuf Cüce, "İki çocuğumla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Onlarla birlikte ilk defa Türkiye'ye geldik. Sonunda ailem gerçek oğlumla tanıştı. Burada çocuklarıma kendi kültürümü tanıtmaya çalışıyorum. Onlara burada eğitim sistemini de göstermeye çalışıyoruz. Çok mutluyum. İkisinden de vazgeçmek çok zor. İkisi de benim evladım. Onların ikisine de ömür boyu bakacağım" dedi.

Gerçek torununu ilk kez görmenin mutluluğunu yaşayan dede Ahmet Cüce ise, "Bu acı olay kaderin bir mucizesi oldu. Gerçek torunumu görmek beni çok şaşırttı. Ama bu olay iki ülke arasında bir kardeşlik simgesi oldu. Bu çok büyük bir sevinç" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

16 yıldır Suudi Arabistan'ın Necran kentinde oto elektrikçiliği yapan ve biri kız, iki çocuğu olan Yusuf Cüce'nin eşi eşi Funda (28) Hatay'da yaşıyor, zaman zaman çocuklarını da alarak eşinin yanına gidiyordu. Üçüncü çocuğuna hamile kalan Funda, 7 Eylül 2003'te Suudi Arabistan'da doğum yaptı ve bir erkek çocuk sahibi oldu.

Funda, doğum yaptıktan bir süre sonra Hatay'a döndü. Yakup adını verdikleri oğulları büyüdükçe çevreden de, "Bu çocuk size benzemiyor" şeklinde yorumlar gelmeye başladı. Ardı arkası gelmeyen bu yorumlardan sıkılan Yusuf Cüce, sonunda DNA testi yaptırmaya karar verdi.

Bunun üzerine Cüce çifti Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde DNA testi yaptırdı. Cüce çifti yapılan DNA testi sonucunda oğulları olarak bildikleri Yakup'un kendi çocukları olmadığını öğrendi. Yaklaşık bir yıl önce öğrendikleri bu gerçeğin ardından, Suudi Arabistan'a gidip kendi çocuklarının aramaya başladılar. Bir süre sonra Suudi polisi gerçek çocukları Ali'nin Arabistan'ın Necran Eyaleti'nde yaşayan Munaccim ailesinde olduğunu Cüce ailesine bildirdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından iki ülkenin devlet başkanları devreye girmiş,
Soruna ortak bir çözüm bulmak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Aziz El Suud ikili görüşmelerde bulunmuşlardı. Yapılan girişimler sonucunda Necran Eyaleti'nde iki ailenin bir arada yaşayabileceği bir ev tutuldu ve halen iki aile de bu evde yaşamaya devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 09:55:53
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 10:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?