4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Hatay: Canlı kalkan İngiliz çift paraları bitince Hatay'da mahsur kaldı!

Irak Savaşı’nı protesto etmek amacıyla Londra’dan yola çıkan canlı kalkan Leona-Lena çifti, parasızlık ve Suriye’nin engeli nedeniyle Hatay’da mahsur kaldı.

Yaklaşık 10 aydır Türkiye’de bulunan çift, Ürdün üzerinden Filistin’e gitmek için barış yanlılarının desteğini bekliyor.

Irak’taki savaşı durdurmak için yola çıkan ancak amaçlarına ulaşamayan çift, şimdi de gerginliğin sürdüğü Filistin’e gitmenin yollarını arıyor. Bu ülkeye gitmek için Hatay’a gelen çift, Suriye’nin vize vermemesi üzerine çaresiz kaldı.
"Hakikat, Adalet ve Barış" sloganıyla dünyada barışın hakim olmasını isteyen Leona ve Lena, "Sponsorumuz barış yanlılarıdır. Şu anda yapabileceğimiz tek bir şey kaldı. O da havayoluyla Ürdün üzerinden Filistin’e gitmek. Çünkü, Irak’taki dramın aynısı Filistin’de de yaşanıyor. Amacımız, dünya kamuoyunu barış üzerinde yoğunlaştırmaktır. Saldırılara suskun kalamayız. Bugün Irak’ta, yarın Filistin’de... Bunların ardı arkası kesilmeyecektir. Savaşları önlemenin yolu, barışın egemen kılınmasıdır" dedi.

Ürdün’e gitmek için barış yanlılarının maddi desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten çift, "Amacımız para toplamak değil, bir an önce Filistin’de toplanan canlı kalkan ekibine katılmak. Barış yanlısı dostlarımızla, barışı haykırmaktır" diye konuştu.

Leona- Lena çifti, Ürdün üzerinden Filistin’e gitmek için 850 dolara ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

HATAY-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 12:55:00
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?