2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Hatay 1 milyon turist bekliyor

Hatay Genç İşadamları Derneği Başkanı Aykut Özbuğday, Hatay Havaalanı'nın açılmasıyla şehirde gözle görülür bir turist artışı yaşandığını söyledi.

Yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen Özbuğday, gerekli altyapı çalışmalarını oluşturarak gelecek yıl Hatay'da 1 milyon turisti görmeyi amaçladıklarını belirtti.

Sanayiden alamadıkları payı turizmden almayı hedeflediklerini aktaran Özbuğday, "Bizler hazırlayacağımız alt yapı çalışmalarıyla turist sayısını her geçen yıl biraz daha arttırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yılki hedefimiz tam 1 milyon turist. Bunun yanında yaptığımız bir araştırmaya göre turistlerin Hatay'daki konaklama süresi de Türkiye ortalamasının altında. Örneğin Türkiye'de diğer şehirlerde bir turist ortalama 3 gece konaklıyorsa, bu Hatay'da 2 geceye düşüyor. Bu açıdan turistlerin buradaki konaklama sürelerini de arttırmak için çalışmalar yapılmalıdır. Ayrıca, turizm enformasyon büromuz daha aktif bir hale getirilmelidir. Antakya'ya direk yatırımların yapılması sağlanmalı. Antakya'ya bir fuar ve kongre merkezi oluşturulma çalışmalarına hız verilmeli. Havaalanı saatleri düzeltilmeli ve seferler arttırılmalıdır." şeklinde konuştu

Özbuğday son olarak, bu konularda kendilerinin de üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ve hatta ilk iş olarak da Ali Sabancı'yı davet ederek havaalanı için yerinde inceleme yapma imkânı oluşturacaklarını aktardı.

Zaman
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 17:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut balıkçı IP: 88.242.0.xxx Tarih : 6.06.2008 02:06:30

cennet gibi hatayımıza bu imkanı sağlayan tüm yetkililere samandağ tekebaşı adına teşekkür ederiz.keşke daha çok şeyleri hatayımıza kazandırmak neden bu kadar mekan varken değerlendirilmiyor hatay daha çok şey hakkediyor birde turistik yer açılsa sahil kenarlarında inanılmaz derecede hoş olur ve turist akınına uğrar.herkese iyi çalışmalar dilerim...