2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Hatay Havaalanı'na yeni terminal

AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Hatay Havaalanı'nın yeni terminal binasının 9 Şubat 2009'da yapılacağını bildirdi.

Ergin, yaptığı açıklamada, Hatay Havaalanı’nın, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici hudut kapısı ilan edilmesinin ardından uluslararası uçuşlara açık hale getirilmesiyle birlikte, dış hatlar uçuşlarının başlaması sonucu mevcut terminal binasının yetersiz kaldığını ve bu nedenle yeni bir terminal binası ihtiyacının oluştuğunu belirtti.

Yapılan girişimler sonucunda yeni terminal binası yapımının Yüksek Planlama Kurulu kararı ile 2008 yılı yatırım programına alındığını belirten Ergin, “Bir süredir yapılması için çalışmalarına devam edilen Hatay Havaalanı'nın yeni terminal binası ihale aşamasına geldi. Önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan projenin 9 Şubat 2009 tarihinde ihale edilmesi karara bağlandı. Yeni terminal binasının Hatay turizmine ve ticaretine olumlu yönde katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 18:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismet özkan IP: 79.123.220.xxx Tarih : 2.01.2009 15:35:09

Bende bir hatay'lı olarak hatay adına böyle bir proje için çok sevindim. memleketimiz için böyle güzel çalışmaların devamını diliyorum, böyle projelerin çok büyük faydasının olacağına inanıyorum, esenlikle kalın aziz hatay'lılar...