2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Hatay-Konya esrar hattı

Hatay'dan Konya'ya portakal yüklü kamyonetle esrar sokmaya çalışan şebeke, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.


Alınan bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 2 aydır esrar ticareti yapan bir şebekeyi takibe aldı. Şebeke üyeleri sabıkasız kuryelerle ve Konya plakalı otomobillerle iki kez 25'er kiloluk torbalardaki esrarı Konya'ya sokmak isterken yakalandı. Yakalanan 2 kurye de tutuklandı. Şebekenin liderine ulaşmak için çalışmalarını sürdüren polis, Konya'ya bu kez farklı bir yöntemle ve farklı yolu kullanarak esrar getirileceği bilgisine ulaştı.

Hatay'dan portakal yüklü kamyonetle esrarın Konya'ya geleceği bilgisiyle harekete geçen Narkotik ekipleri, Aksaray-Konya yolunda pusuya yattı.

İlk önce kamyonete öncülük yapan otomobili durduran polis, Ali S. ile Aziz Y.'yi yakaladı. Yakalanan iki şüphelinin operasyon sırasında kamyonetteki Yusuf Ç.'ye "Gelme yakalandık" sözleri üzerine kamyonet ters yöne dönmeye çalıştı. Bu sırada kamyonetin arkasındaki polis ekipleri de harekete geçerek, kurye Yusuf Ç.'yi yakaladı. Kamyonette yapılan aramada portakal dolu çuvalların altında 30 kiloya yakın esrar bulundu.

Yakalanan 3 kişinin yapılan sorgusundan sonra polis Hatay'da malları tedarik eden ve gruba liderlik yaptığı iddia edilen Mehmet K.'yi de (31) gözaltına aldı. Gözaltına alınan 4 şüpheli, bugün Konya Adliyesi'ne sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 14:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?