2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Hatay şehidine ağlıyor!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonda şehit olan Muhabere Uzman Çavuş Murat Bağatur'un (29) cenazesi, Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde, askeri törenle toprağa verildi.

Payas Beldesinde cenaze töreni öncesinde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaş, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diyerek ve terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Dörtyol Devlet Hastanesi morgundan alınan Şehit Uzman Çavuş Murat Bağatur'un cenazesi, Payas merkezine getirilerek kortej eşliğinde Atatürk Caddesi'nden Payas Şehitliği'ne götürüldü.

Burada, Siirt Komando Tugayında görevli olan şehit Uzman Çavuş Murat Bağatur'un özgeçmişi okundu. Törene 1 yaşındaki kızı Gamze ile gelen şehidin eşi Ayşe Bağatur ile babası Mensup ve annesi Emine Bağatur'un zaman zaman tabuta sarıldıkları, sinir krizleri geçirdikleri ve yakınlarının yardımıyla ayakta durabildikleri görüldü. Baba Mensup Bağatur (60), şehitlik mertebesine ulaşan oğlu ile gurur duyduğunu, 4 çocuğu daha bulunduğunu, hepsinin vatan için canlarını feda etmeye hazır olduğunu haykırması, cenazede bulunanları duygulandırdı.

Buradaki camide kılınan namazının ardından Uzman Çavuş Murat Bağatur'un
cenazesi yeni şehitlikte toprağa verildi. Bağatur'un cenazesinin, şehitlikte
toprağa verilen ilk cenaze olduğu bildirildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Vali Ahmet Kayhan, İskenderun 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hamza Koçyiğit, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hacı İlbaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Hatay Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Orhan Karasayar, İzzettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı ve vatandaşlar katıldı.

AA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 15:06:04
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 13:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
qizem IP: 78.165.255.xxx Tarih : 2.06.2008 17:22:08

VATAN SAĞOLSUN!!!