6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

'Hatay'da Ali Dibo vakası yok'

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Hatay'da Ali Dibo iddialarıyla ilgili olarak yapılan araştırma ve incelemeler sonucu, herhangi bir usulsüzlük ve yolsuzluğun tespit edilmediğini söyledi.

Ergin, TBMM Genel Kurulunda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuşması sırasında, “O ilin milletvekilinin listesiyle ihaleler dağıtıldı” sözlerinin, gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.

Hatay'daki iddialarla ilgili Kamu İhale Kurumunun, Cumhuriyet başsavcılıklarının ve Sayıştayın incelemeleri sonucunda herhangi bir yolsuzluk ve usulsüzlüğün tespit edilmediğini kaydeden Ergin, “Ali Dibo deniliyor. Bu mekan adı mı, sıfat mı, şahıs mı? Bu kişi, Hatay'da çok saygı duyulan ve hatta Atatürk'ün mebusluk önerdiği bir kişidir” dedi.

Bu kişinin isminin bu şekilde anılmasının, ailesine ve bu kişinin kendisine saygısızlık olduğunu ifade eden AK Parti'li Ergin, CHP sıralarından, Hatay'daki ihalelerle ilgili laf atılması üzerine, “İddiasını ispat edemeyen namerttir” diye konuştu.

“EN YÜKSEK PAY EĞİTİME”

Genel Kurulda bütçe tasarısının lehinde kişisel söz alan AKP Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, 2007 bütçesinin ülkenin kalkınması için hazırlandığını belirterek, seçim bütçesi olmadığını söyledi.

İstikrarı bozma anlamına gelecek her türlü girişimin ülkeye zarar vereceğini anlatan Beyribey, “Bu bütçe, aynı zamanda istikrar ve büyüme bütçesidir. Denk bütçe hedefine ulaşılmış, mali disiplin sağlanmıştır” dedi.

Bütçenin en büyük özelliklerinden bir tanesinin de en büyük payın eğitime ayrılmış olması olduğunu ifade eden Beyribey, bunun AK Parti iktidarına nasip olduğunu söyledi. 

“AKP iktidarı, çözüm iktidarı olduğunu bir kez daha göstermiştir” diyen Beyribey, enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini, ülkenin sürekli büyüme gösterdiğini kaydetti.

-“PARADAN PARA KAZANANLARIN HÜKÜMETİ”-

Bütçenin aleyhinde kişisel söz alan CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ise 2007 bütçesini, IMF'nin dayattığı bir bütçe olarak niteledi.

AK Parti iktidarı döneminde gelir dağılımının daha da adaletsiz bir hale geldiğini öne süren Şimşek, Hükümetin, yoksulun, garip gurebanın değil, paradan para kazananların hükümeti olduğunu savundu.

Türkiye'nin kaynaklarının satıldığını, Cumhuriyetin mirasının yenildiğini kaydeden CHP'li Şimşek, “Şimdiye kadar Türkiye'de hortumlardan bahsediliyordu. Ancak, 58 ve 59. hükümetler, Ali Dibo hükümetleri olarak anılacak” diye konuştu.

Hakkında dokunulmazlık dosyası bulunan bir kişinin aklanmadan cumhurbaşkanı olamayacağını ifade eden Şimşek, Başkanvekili İsmail Alptekin'in, konuşma süresinin dolduğu yönünde uyarılarına karşın konuşmasına devam edince, AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

-“MİLLETİN KÜRSÜSÜNDEN KONUŞUYORUM”-

Berhan Şimşek, AK Parti milletvekillerine, “İşinize mi gelmiyor? Milletin kürsüsünden konuşuyorum” karşılığını verdi. 

Alptekin'in konuşma süresinin bittiğini belirterek mikrofonu kapatmasına karşın CHP'li Şimşek, bir dakika süreyle kürsüden mikrofonsuz olarak Genel Kurula hitap etmeyi sürdürdü. 

Başkanvekili Alptekin, yerine oturması konusunda Şimşek'i sık sık uyarırken, bu sırada AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında tartışmalar yaşandı.
AA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 05:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?