3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Hatay'da baz istasyonu tepkisi

Antakya'ya bağlı Harbiye beldesinde bir cadde üzerine baz istasyonu kurulmak istenmesi, bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.


Alınan bilgiye göre, Antakya'ya bağlı Harbiye beldesi Atatürk Caddesi üzerinde bir GSM şirketi tarafından kurulmak istenen baz istasyonuna mahalle halkı karşı çıktı. Jandarma ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri altında baz istasyonunu kurmaya gelen işçiler, vatandaşın sert tepkisiyle karşılaştı.

Baz istasyonunun kurulması sırasında zaman zaman vatandaşlarla olay yerindeki jandarma ekipleri arasında gerginlikler yaşandı. Evlerinin yanına baz istasyonunu kurulmasını istemeyen mahalle sakinleri, baz istasyonunun kurulmaması için yetkililere şikayette bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını öne sürerek, "Burada bir sürü ev var, ayrıca okulun yanına baz istasyonu yapıyorlar. Biz çocuklarımızın radyasyona maruz kalmasını istemiyoruz. Baz istasyonunu insanların yaşam alanlarının dışına, boş bir alana kursunlar" diyerek tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 23:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet kabakulak IP: 41.208.82.xxx Tarih : 20.08.2010 07:00:52

Ben bu durumu gerçekten kıniyorum Bu faliyet insan sağliğıni hiçe sayildığını gösteriyor yani biz alevi halki resmen bir rezalete uğruyoruz bide AKP derki ayırım yok hadi bakalim bir yetkili tepkimize cevap versin ama yok daha seçimlere var gerek yok.bu insanlık dramına dur diyecek biri ciksın artık BAZ İSTASYONUNA HAYIR DİYORUZ VB DİYECEZ. ...-