7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Hatay'da film gibi soygun girişimi

Antakya'da döviz bürosunu soymaya çalışan silahlı şahıs, bayan görevli tarafından etkisiz hale getirildi. Filmleri aratmayan soygun girişimi, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. 

Edinilen bilgiye göre, kimliği tespit edilemeyen bir şahıs, Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Güneyler Döviz Bürosu'na gelerek, elindeki kuru sıkı silahla çalışanların üzerine bir el ateş açıp, çekmecede bulunan paraları poşete doldurmalarını istedi. Bu sırada soyguncuya yakın olan döviz bürosu çalışanı Mustafa Tosun, masanın altına eğildi. Hemen yanında bulunan 3 çocuk annesi Remziye Tuncay ise, soyguncunun üzerine yürüdü. Bu sırada tuvalette bulunan döviz bürosunun güvenlik elamanı da hızla olay yerine ulaştı. Remziye Tuncay kendisine emanet edilen paraları korumaya çalışıp soyguncunun üzerine atlayarak, güvenlik görevlisiyle birlikte şahsı etkisiz hale getirdi. Remziye Tuncay ile güvenlikçinin elinden polis gelmeden kurtulan soyguncu, kuru sıkı tabancasını ateşleyerek plakası tespit edilemeyen motosikletle kaçtı. Ali Rıza Efendi Çamlığı istikametine giderek izini kaybettirmeyi başaran soyguncunun ateşlediği tabancadan çıkan barutlar, döviz bürosunda çalışan Mustafa Tosun'un yüzüne ve gözüne isabet ederek yaralanmasına neden oldu. Olay, döviz bürosundaki güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi. 

Döviz bürosunda korku ve heyecanı aynı anda yaşadığını söyleyen Mustafa Tosun, "İçeri müşteri kılığında giren gaspçı, elindeki silahla kafama sıktı. Ancak bir süre sonra soyguncunun silahının gerçek, mermilerinin ise kuru sıkı olduğunu fark ettim. Barutlar hep yüzüme sıçradı" dedi. 

Remziye Tuncay ise, yaşadığı korku dolu anları anlatırken, "Bize 'Ya paraları vereceksiniz ya da canınızı' dedi. Biz burada namusumuzla çalışıyoruz. Hiç kimse gelip hak etmediği bir parayı alamaz. Bu insanlara bir ders vermek lazım. Şimdi gelse şu kadın halimle onu bir kaşık suda boğabilirim" diye konuştu. 

Silahlı soyguncunun yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 18:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?