4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Hatay'da hayırseverler müzesi kuruluyor

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bozoğlan, Hatay’da okul yaptıran hayırseverlerin fotoğraf, görüntü ve hayat hikayelerinin sergileneceği bir müze açacaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir basın toplantısı düzenleyen Bozoğlan, Hatay’da hayırseverler tarafından yaptırılan 107 okul bulunduğu hatırlatarak, "Türkiye’de en büyük eğitim seferberliği hayırseverler tarafından yeni projelere imza atılmasıdır. Bunu yapmak içinde onlara yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz gerekir. Biz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek yılda bir günü ’Hayırsever Günü’ ilan etmeyi ve hayırseverlerin hayatının anlatıldığı bir müze açmayı planlıyoruz. Halk Eğitim Merkezi’nin yerine ’Hayırseverler Müzesi’ yapacağız. Orada hayırseverlere ait fotoğrafları, görüntüleri yayınlayacağız" dedi.

Bozoğlan, Hayırseverler Günü’nde de hayırseverin yaptırdığı okulda bir anma günü düzenleyeceklerini belirterek, "Hayırseverler Günü ilan ettiğimizde, hayırseverin yaptırdığı okulda bir sinevizyon gösterisi ile onların hayat hikayelerini okuldaki öğrencilere anlatacağız. Böylece hem hayırseveri hatırlamış olacağız hem de her öğrenciyi bir hayırsever olarak yetiştirmiş olacağız" diye konuştu.

Bozoğlan, hayırseverlerin fotoğraflarının yer alacağı bir hayırsever albümü de yaptıracaklarını kaydederek, Hatay’da hayırseverler tarafından yaptırılan 15 okulun yapım çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

HATAY-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 14:52:35
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?