5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Hatay'da 'kar' heyecanı

HATAY'DA 'KAR' HEYECANI

Hatay'da günlerdir devam eden sağanak yağış, bazı bölgelerde yerini kara bıraktı. Üniversite öğrencileri, kar altında halay çekip kartopu oynayarak eğlendi.

Kar yağışı, Hatay'ın Yayladağı ve Samandağ ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Dere yataklarından gelen taşlar ve kar yağışı nedeniyle kapanan Yayladağı'na bağlı Olgunlar ve Denizgören köylerinin yolları ise çalışmalar sonucu açıldı.

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, pazar gününden itibaren ilçede başlayan kar yağışının bugün hızını attırdığını söyledi. Polat ayrıca yollarda ulaşımın aksamaması için gerekli önlemleri aldıklarını, bazı köy yollarında kar ve sağanak yağış nedeniyle dere yataklarından sürüklenen taşlar nedeniyle kısa süresi bir sorun yaşandığını ancak gerçekleştirdikleri çalışmalar sonunda ilçede kar yağışı nedeniyle kapalı köy yolunun bulunmadığını söyledi.

Antakya-Yayladağı karayolunun kenarında halay çekerek kartopu oynayan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yayladağı Meslek Yüksekokulu öğrencileri, hedef olarak kendilerine önce hocalarını, sonra basın mensuplarını seçti. Hocalarına kartopu fırlatan öğrenciler, "Bunun sınavı var. Attığınız kartopları sınavda puan olarak döner" sözleri üzerine basın mensuplarını yöneldi.

Öte yandan, Antakya-Yayladağı karayolunda yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metrenin altına düştü.

HATAY'DA 'KAR' HEYECANI
HATAY'DA 'KAR' HEYECANI
HATAY'DA 'KAR' HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 17:18:05
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 11:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?