4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Hatay'da nakliye sektöründe canlanma yaşanıyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Hatay Bölge Temsilcisi Cemil Kadayıfçı, geçen Nisan ayında 2 bin 997 olan araç sayısının bu yıl 3 bin 690’a ulaştığını söyledi.

Cemil Kadayıfçı, yaptığı açıklamada, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in, "Yurtdışına mal gönderecek kamyon bulamıyoruz" açıklamasının gerçekleri yansıttığını belirterek, "Nakliyecilerin yüzü gülüyor. Önceki yıllar şoförlerimiz Avrupa-Rusya pazarına çalışıyordu. Fakat Irak pazarının açılması ile bölge taşımacılığında önemli oranda canlanma sağlandı. Nisan ayında 2 bin 997 olan araç sayımız, bugün 3 bin 690’a ulaştı. Şoförler eski araçlarını satıp yeni ve büyük TIR’lar alıyor. Taşımacılığın sürekli olması ile şoförlerimiz daha çok kazanıyor" dedi.

Kadayıfçı, Irak’a çalışan nakliyecilerin en büyük probleminin yol güvenliği olduğunu belirterek, "Hatay bölgesinde taşımacılık yapan TIR’ların yüzde 90’ını Frigo tipi soğutucu tertibatlı araçlar oluşturuyor. Bu TIR’larla Irak’a yaş sebze ve meyve ihracatı gerçekleştiriyoruz. Fakat Irak’ta, sigorta şirketleri araçlara kasko yapmıyor. Bu yüzden bir çok firma taşımacılık yapmakta çekimser kalıyor. Irak’ta güvenliğin oturması ile Irak’a mal taşıyan araçların sayısı iki katına çıkar" diye konuştu.

Kadayıfçı, Türkiye’deki şirketlerin yanı sıra bölge ülkelerde de Türk nakliye şirketlerinin bürolar açtığını, UND’nin Dışişleri Bakanlığı ile sürekli irtibat içinde olduğunu ve nakliye sektörünü canlandırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.

BARIŞ GÜNDOĞAN-HATAY (İHA)
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2003 Salı 14:38:34
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?