3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Hatay'da noel ayini

Hatay'da St. Pierre Mağara Kilisesi'nde, Katolik Kilisesi Anadolu Episkopos'u Luigi Padovese'nin katılımıyla "Noel Ayini" düzenlendi.

Padovese, yalnızca ekonomik reformlarla ya da IMF'nin Türkiye'ye vereceği parayla krizin çözüleceğini düşünmenin bir yanılsama olacağını söyleyerek, "Sorunların çözümü için dayanışma bilincinin olması gerekir" dedi.

Hristiyanlığın ilk kilisesi olan Saint Pierre Mağara Kilisesi'nde gerçekleştirilen tören, çocukların Hz. İsa'nın dünyaya gelişini anlattığı gösterisiyle başladı. İncil'den ayetlerin okunduğu ayinde, dualar edildi ve ilahiler söylendi. Yapılan ayini Anadolu Episkopos'u Luigi Padovese ve Antakya İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Domenico Bertogil birlikte yönetti.

Ayinin sonunda konuşan Episkopos Padovese, dünyada yaşanan küresel krize değinerek, "Ekonomik kriz önümüzdeki aylarda Türkiye'yi daha da derinden etkileyecek. Fiyatlar artıyor, enflasyon ilerliyor, işsizlik ve fakir insanların sayısı artıyor. Yalnızca ekonomik reformlarla, sanayi üretimlerinin arttırılmasıyla, dışa yatırımın arttırılmasıyla ya da IMF'nin Türkiye'ye vereceği parayla bu krizin çözüleceğini düşünmek bir yanılsamadır. Bunlar yardımcı olabilir, ancak sorunu çözmez. Sorunların çözümü için dayanışma bilinci, paylaşım ve fakirlere destek olmak gerekir. Maalesef tüketim toplumu bencilliği körüklüyor, insanların başkalarını düşünmesini engelliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 09:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?