3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Hatay'da orman yangını

İskenderun ilçesine bağlı Arsuz beldesi ile Samandağ ilçesi arasında bulunan Şahlankaya mevkiinde dün akşam orman yangını çıktı.

Ekipler, 200 hektarlık alanda etkili olan yangına arazi koşulları ve lodos nedeniyle müdahale etmekte güçlük çekiyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Arsuz beldesi ile Şahlankaya mevkiinde dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktığını ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü söyledi.

Bölgenin arazi koşulları ve lodos nedeniyle yangına havadan ve karadan müdahale etmekte güçlük çektiklerini belirten Coşkun, 200 hektarlık çamlık alanda etkili olan yangına Hatay, Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüklerinden yaklaşık 200 ekiple müdahale etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Şiddetli lodos nedeniyle yangına helikopterlerin müdahale edemediğine dikkati çeken Coşkun, "Bölgenin dağlık ve yolların yetersiz olmasından dolayı da yangına müdahalede başarılı olamıyoruz. Buradaki durum çok vahim. Bölgeye şu an için gönderilen iş makineleri paletli olmadığı için onlar da yangına müdahale edemiyor" dedi.

Yangının şu anda hızla yayıldığını belirten Coşkun, her ihtimale karşı Serinyol Jandarma Komutanlığı'ndan askeri destek istediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 12:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?