3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Hatay'da sınır ötesi bayramlaşma

Hatay Valisi Nusret Miroğlu ve Suriye'nin İdlip Valisi Atıf El Neddaf, Kurban Bayramı nedeniyle Reyhanlı ilçesi Cilvegözü'nde bayramlaşıp halay çekti.

Sınır kapısı yakınındaki Hac Konaklama Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma törenine, Hatay Valisi Nusret Miroğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Kaymakam Cemalettin Yılmaz, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve diğer yetkililer katılırken, Suriye tarafından ise Suriye'nin İdlip Valisi Atıf El Neddaf ve beraberindeki heyet katıldı. Törende konuşan Hatay Valisi Miroğlu, Suriye ile sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda her geçen gün ilişkilerin geliştiğini ve bu durumdan her iki ülkenin de fayda sağladığını belirterek, "Asırlardır dost olan Türkiye-Suriye ilişkilerini geliştirmek için bölge valileri olarak bizler de üzerimize düşen görevi yapmaya çaba gösteriyoruz. Komşu komşunun külüne muhtaç. Bu nedenle 2 ülkenin her alanda dostluklarını geliştirmek gerekir. Bayramların da bu yönde önemli katkısı var. Türkiye-Suriye halklarının bayramlarda bir araya gelmeleri dayanışmayı ve akrabalık bağlarının güçlenmesini sağlıyor" dedi.

İdip Valisi El Neddaf ise, aynı kültür ve coğrafyayı paylaşan ülkelerin yardımlaşma ve paylaşmayı daha üst düzeye çıkarması için gayret ettiklerini söyledi.

Konuşmalardan sonra Antakya Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı halk oyunları ekibi gösteriler sundu. Hatay ve İdlip valileri de halk oyunları ekibine katılarak halay çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 19:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?