7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Hatay'da sinirler gergin!

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde iki grup arasında kavga çıktı, kavgaya çevik kuvvet ekipleri biber gazı sıkarak müdahale etti.

Alınan bilgiye göre, Dörtyol’daki minibüs garajlarında iki grup arasında gerginlik yaşandı.

Zaman zaman birbirine taş atan gruptakilerin yanına giden Kaymakam Hayri Sandıkçı, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Gruplardan birinde
bulunanlar, diğerlerinin uzaklaşmaması halinde bölgeden ayrılmayacaklarını söyledi. Kaymakam Sandıkçı, BDP Hatay İl Başkanı Mehmet Nisan ile görüşerek gruptakilerin uzaklaştırılmasını istedi.

Bunun üzerine gruptakiler, çevik kuvvet ekipleri eşliğinde yürüyüşe geçti. Yaklaşık 300 metre yürüyen gruptakilerden bazıları terör örgütü elebaşı lehine Kürtçe slogan atınca diğer grup, polis ekiplerinin oluşturduğu barikatı aşarak slogan atanlara saldırmak istedi. Çevik kuvvet ekipleri, grupları biber gazı sıkarak dağıttı.

Daha sonra BDP ilçe binasının bulunduğu sokakta toplanan grubu Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin sakinleştirmeye çalıştı.

İlçede geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

ARANAN KOMUTAN CENAZEDE 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde şehit olan 4 polis memuru için Adana Valiliği önünde düzenlenen törene katıldı.

Törene Balyoz Davası'nda yakalama emri çıkartılan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Berk de katıldı.

Atalay, “Burada çevre illerin valileri, emniyet müdürleri, komutanlar ve diğer yetkililer var. Ne yaparsanız yapın, Amanoslar’ı temizleyin” dedi.

Son aylardaki saldırıların Suriye sınırındaki Amanos Dağları'nda yuvalanan bölücü PKK teröristleri tarafından art arda sürdürüldüğüne dikkat çeken Atalay, kararlı bir mücadele istedi.

Törene, Balyoz Davası’nda hakkında yakalama emri çıkartılan ve bu yıl terfi sırası gelen 6'ıncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Berk de katıldı. Korgeneral Berk’in arkasındaki sivil gruptan bir kişi, Bakan Atalay'ın “Amanosları temizleyin” sözleri üzerine, “Komutanları içeri atıyorsunuz, nasıl temizlenecek?” diye bağırdı.

AA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 13:11:26
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 22:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?