3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Hatay'dan dünyaya sedefli mobilya

Hataylı girişimci Davut Kazar, Suriye'den mobilya ustaları getirerek küçük bir dükkânda başladığı sedefli mobilya imalatıyla Fransa, Belçika, Sudan, Ürdün, Yunanistan ve KKTC'de mağazalar zinciri kurdu.

Kazar, dün yaptığı açıklamada, Suriye'de lokanta işletmeciliği yaptığı yıllarda, bu ülkede imalatı yapılan sedefli mobilya yapımına turistlerin büyük ilgi göstermesinin kendisini harekete geçirdiğini söyledi. Suriye'deki lokantasını 1990 yılında kapatarak Hatay'da mobilya imalathanesi açtığını kaydeden Kazar, yurtdışından aldığı sedefli mobilyaları Türkiye'de değişik illere götürerek sattığını belirtti. Hatay'da başka sedefli mobilya imalatçısının bulunmadığına dikkati çeken Kazar, "Helena" adıyla markalaştıklarını da kaydetti. Çin, İtalya, Japonya, Tayland gibi ülkelerden ithal ettiği yaklaşık 1 ton sedefi işçilerin el emeğiyle mobilyalara yerleştirdiğini vurgulayan Kazar, "Tasarımlarını kendimizin yaptığı 284 farklı ürün çeşidinin patentini aldık. Her yıl farklı ürünleri yelpazemize ekliyoruz" diye konuştu.

6 ülkede imalathane açtık
Şu an 7 bin metrekare üzerine kurulu mağazasında 105 işçiyle yurtiçi ve dışına sedefli mobilya yaptıklarını söyleyen Kazar, "Ürünlerimizin kaliteli ve güzel oluşu nedeniyle aranan bir marka haline geldik. Bunun üzerine Fransa, Belçika, Sudan, Yunanistan, Ürdün ve KKTC'de imalathaneler açtık. Türkiye'de Karadeniz ve Doğu Anadolu hariç birçok yere mobilya gönderiyoruz. Yurtdışında da ürünümüzü göndermediğimiz ülke neredeyse yok" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 09:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?