3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Hatay'dan Suriye'ye dostluk ziyareti

Hatay Valisi Abdülkadir Sarı, Suriye’nin İdlip Valiliği’ne gerçekleştirdiği ziyarette Vali Hüseyin Ali El Haddar ile ikili temaslarda bulundu. Bir günlük ziyarette, gelişen ilişkilerin üst düzeye çıkarılması kararı alındı.

Hatay Valisi Abdülkadir Sarı, beraberinde Antakya Belediye Başkanı İris Şentürk, Reyhanlı Kaymakamı Şükrü Çakır, Garnizon Komutanı Albay Sami Tepe, İl Jandarma Komutanı Nuh Ata Avadan ile birlikte İdlib Valisi Hüseyin Ali El Haddar’ı ziyaret etti.

Vali Abdülkadir Sarı, burada kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirterek, "İki ülke kaybettiği zamanı kazanmak zorunda. Bu resmi bir ziyaretten öte arkadaşlık, dostluk ziyareti. Suriye ile güvenlik ve ticaret alanında bir çok mutabakat imzaladık. İlişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Türkiye ve Suriye iki dost ve kardeş ülkedir. İlişkilerde belli bir mesafe kat ettik. Bu ziyaretleri bir takvime bağlamayı düşünüyoruz" dedi.

İdlip Valisi Hüseyin Ali El Haddar da yaptığı konuşmada, geçmişteki iyi ilişkilerin somut örneklerini yaşadıklarını belirterek, "Biz bir aileyiz. Ticaret, sosyal ve kültürel alanlarda varolan ilişkileri daha da geliştirmek istiyoruz. Bu ziyaretler Ankara-Şam arasındaki ilişkileri de güçlendirir. İki ülke arasında kurulması planlanan sınır ticaret merkezlerinin açılması ile ilişkilerimiz daha da canlanacaktır" diye konuştu.
Heyet, temasların ardından İdlip Milli Müzesi’ni ve Halife Ömer Bin Abdülaziz’in mezarını ziyaret ettikten sonra Halep Başkonsolosu Hulisi Kılıç’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

BARIŞ GÜNDOĞAN-HATAY (İHA)
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2003 Salı 16:37:38
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?