2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Hataylı Emine ilgisizlikten şikayetçi

Japonya'da düzenlenen Best of Singer 2008 yarışmasında Türkiye'yi başarıyla temsil eden Hataylı Emine Sarı, memleketinde konser verdi. 8 dilde şarkı söyleyebilen Sarı, ülkesinde gerekli ilgiyi göremediğini söyledi.

Yakalandığı kan kanseri hastalığının tedavisi için Japonya'ya giden ve tedavide olumlu sonuçlar aldıktan sonra kendisini müziğe veren Emine Sarı, katıldığı müzik yarışmasında binlerce kişiyi geride bırakarak en iyi 10 sanatçı sıralamasına girerek Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

Yarışmadan sonra kısa süreliğine Türkiye'ye gelen Emine Sarı, memleketi Hatay'da verdiği konserde hemşerileriyle buluştu. İskenderunluların yoğun ilgi gösterdikleri konserde Japonca, Rusça, İngilizce ve Türkçe olarak 4 dilde şarkı söyleyen Emine Sarı sesi ve güzelliğiyle dinleyenleri büyüledi. Japonya'nın en iyi 10 sanatçısından birisi seçilen ve '2. Barış Manço' olarak tanımlanan Emine Sarı, yarışmada kazandığı hediye albümü yapmak için konserin ardından Japonya'ya gitti.

Türkiye'de sanatçıların en fazla 3 dilde şarkı söyleyebildiklerine dikkat çeken Emine Sarı "Ben 8 dilde şarkı söyleyebiliyorum. İngilizce, Rusça, Japonca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Almanca, ve Türkçe. Ülkemi Japonya'da başarıyla temsil etmeme rağmen kendi ülkemde ne yazık ki gerekli ilgiyi göremedim, bu da beni çok üzdü. Japonlar bana '2. Barış Manço' diyorlar ve şimdi kazandığım hediye albüm çalışmaları için Japonya'ya dönüyorum. 2009 Mayıs ayında Türkiye'ye döneceğim ve inşallah Türkçe bir albüm yapacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 11:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?