7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Hataylılar can kurtaracak

HATAYLILAR CAN KURTARACAK

Hatay'ın Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu'nun destekleriyle Gençlik Spor İl Müdürlüğünce yürütülen Cankurtaran Yetiştirme Projesi kapsamında başarılı olanlar Ege ve Akdeniz sahil şeridinde iş imkanı buluyorlar.

2007 yılından bu yana yürütülen proje kapsamında bugüne kadar 108 kursiyer başarıyla eğitimini tamamlayarak bronz ve gümüş olarak cankurtaran sertifikalarını almaya hak kazandılar. Halen 129 kursiyerin eğitim gördükleri kurslar Samandağ’da kapalı yüzme havuzu olmadığı için İskenderun kapalı yüzme havuzunda gerçekleştiriliyor. Erkeklerin yüzde 85 oranında çoğunlukta bulundukları kurslar Antrenör Muammer Akköz, Bilal Akköz ve asistan İsmail Hakkı Ağlar kontrolünde devam ediyor.

Kursların amacına uygun olarak başarıya ulaştığını belirten Samandağ İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Levent Durak, yaptığı açıklamada, projenin iş imkanı sağlama noktasında çok önemli olduğunu kaydetti.

Antrenör Muammer Akköz ise cankurtaranlık konusunda Hatay Samandağ yöresinin gençlerinin şanslı olduklarına dikkat çekerek, “Gençlerimiz deniz memleketinde yaşamalarından dolayı bu işi daha iyi yapıyorlar" dedi.

HATAYLILAR CAN KURTARACAK
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 15:02:04
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 16:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?