5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Havaalanı uçuşlara kapatıldı

Suriye'nin Zeyzum Barajı'nın kapaklarını açması nedeniyle yeniden sular altında kalan Hatay Havaalanı, 26 Şubat'a kadar uçuşlara kapatıldı.

Şiddetli yağışların ardından Suriye'nin baraj kapaklarını açmasıyla sular altında kalan Hatay Havaalanı'nda yaklaşık 1 aydır düzenli uçuş yapılamıyor. Hatay ve bölgesinde ocak ayı boyunca etkili olan şiddetli yağışların ardından Suriye'nin Zeyzum Barajı'nın kapaklarını açmasıyla sular altında kalan Hatay Havaalanı, yaklaşık 1 hafta hava trafiğine kapanmıştı. Pisti ve çevresi göle dönen havaalanında DHMİ, DSİ, İl Özel İdaresi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri suyun tahliyesi için çalışmalarını sürdürmüş ve havaalanı 6 Şubat'ta uçuşlara açılmıştı.

O tarihten bu yana sorunsuz şekilde çalışan Hatay Havaalanı, Suriye'deki baraj kapaklarının açılmasıyla yeniden sular altında kaldı. Göle dönen havaalanında DHMİ, DSİ, İl Özel İdaresi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile havaalanı personeli, pisti ve çevresini kaplayan suların terminal binasına girmemesi ve maddi değeri yüksek havacılık cihazlarının zarar görmemesi için bent kurdu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Hatay Havaalanı Müdürü Metin Keskinöz, su baskınının Suriye kaynaklı olduğu yönündeki soruları yanıtsız bırakarak, havaalanı ve çevresini göle çeviren suların geçtiğimiz haftalarda yaşanan selden geriye kalan sular olduğunu söyledi. Keskinöz, aldıkları tedbirlerle maddi değeri yüksek havacılık cihazlarının zarar görmediğini, suyun terminal binasının içerisine girmemesi ve sorunun çözümü için DSİ, İl Özel İdaresi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile havaalanı personelinin çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bu arada Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, beraberinde DSİ, İl Özel İdaresi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Hatay Havaalanı yetkilileriyle birlikte traktöre binerek, Hatay Havaalanı'nda incelemelerde bulundu. Suların çekilmesiyle birlikte havaalanı pistinde ve terminal binasında tekrar incelemeler yapılacağı öğrenildi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan DHMİ Genel Müdürlüğü, sorunun çözümü için Hatay Valiliği, DSİ ve ilgili kuruluşların bölgedeki çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Açıklamada, "Amik Ovası'nda yaşanan su taşkınları nedeniyle 29 Ocak 2012 tarihinde hava trafiğine kapanan Hatay Havaalanı, geçtiğimiz hafta içerisinde su seviyesinin düşmesiyle birlikte hava trafiğine açılmıştı. Bölgede meydana gelen aşırı yağışların sürmesi ve su seviyesinin tekrar yükselmesi nedeniyle uçuş güvenliğini tehlikeye atmamak için Hatay Havaalanı 26.02.2012 Pazar günü saat 24.00'e kadar hava trafiğine kapalı olacaktır. Su tahliyesi için Valilik, DSİ ve ilgili kuruluşların bölgedeki çalışmaları sürmekte olup, en kısa zamanda Hatay Havaalanı yeniden hava trafiğine açılacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 18:03:46
Güncelleme :20 Şubat 2012 Pazartesi 18:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MKEMALORTEN IP: 88.247.64.xxx Tarih : 26.02.2012 10:59:01

öncelikle gecmiş olsun diyorum tüm hemşerilerime, ama bakıyorum da sanki birdaha olamyacakmış gibi tedbil alıyorlar ama nafile seneye aynı manzara yine olacak her yıl oldugu gibi akıl var mantık var gölü kurutup havalimanı yapmak hangi mantıga sığar biz japonyada yaşamıyoruz türkiyede yaşıyoruz orda okyanusun ortasına havalimanları yapıyorlar ama biz daha ovaya bile yapamıyoruz bu biryana dursun koskaca hatayda başka yermi yoktu oraya yapıyorsun ey çok bilmiş siyasilerin yalaka uşakları peşkeşciler azbile bu kelimeler karga havalimanı şeklinde avrupadakiler bigi 4 ile 5 ilin kesiştigi yere dörtyol yada erzin taraflarına yapılsaydı bu hava limanından tüm hatay ve komşu iller osmaniye başta olmak üzere k.maraş adana g.antep kilis gibi illerde yararlanabilirdi ama şimdi bırakın bu illeri hatay bile yararlanamıyor yılın 4 ayı kapalı buraya bu yapıyı diktirenlere sesleniyorum eger bu yapının parasını siz kendi cebinizden verseydiniz buraya yapmaya cesaret edebilirmiydiniz herşey sizin için menfat ve maddiyat. allaha havale ediyorum hertürlü vatanı milleti devleti zarara ugratanları ve bundan cıkar saglayanları.