5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Havaalanını su bastı

Pegasus Havayolları tarafından bugün İzmir'den Hatay'a gerçekleştirilmesi planlanan uçak seferi, havayolu şirketi tarafından ''Hatay Havalimanı'nı su basması'' gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Pegasus Havayolu şirketi yetkililerinden alınan bilgiye göre, saat 15.05'te gerçekleştirilmesi gereken İzmir-Hatay uçuşu, ''Hatay Havalimanı'nı su basması nedeniyle'' iptal edildi.

Yetkililer, yolculara bilet ücretlerini iade ettiklerini ya da başka bir uçuş için bilet verdiklerini söyledi.

Hatay'a gitmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'nda bulunan yolcular, uçuş iptali bilgisinin geç verildiği gerekçesiyle duruma tepki gösterdi.

Yolculardan Senay Barutçu, uçuşun iptal edildiğinin, uçuşa kısa bir süre kala söylendiğini ve havayolu şirketine aynı uçakla Adana'ya uçuş gerçekleştirilmesini teklif ettiklerini, ancak bunun da kabul görmediğini savunarak, ''Burada 160 yolcu mağdur olduk. Herkesin kendine göre işi var, yetişmesi gereken yerler var. Şikayet dilekçesi yazdık, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne şikayetimizi ileteceğiz'' diye konuştu.

Murat Doğu da Hatay'a gitmek için iş yerinden iki günlük izin aldığını, ancak saat 14.19'ta havayolundan gelen mesajla uçuşun iptal edildiğini öğrendiğini belirtti.

Valilikten açıklama

Hatay Valiliği, havaalanındaki su baskınıyla ilgili olarak, alınan önlemler sonucunda ve Güzelburç beldesindeki bendin açılmasıyla suların çekilmesinden sonra seferlere başlanacağını bildirdi

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Hatay’da geçen yıl metrekareye düşen bir yıllık yağış miktarının 1058 kilogram olduğu anımsatılarak, bu yıl son bir ayda metrekareye düşen yağış miktarını 430 kilogram olduğu belirtildi. Ocak ayındaki bu yağış miktarının, geçen seneki yıllık toplam yağış miktarının yüzde 37’sini oluşturduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uzun yıllar Ocak ayı ortalaması yıllık yağışın yüzde 17’sine karşılık gelirken, 2012 yılı Ocak ayındaki yüzde 37’lik bu oran, normalin iki katından fazla bir yağış miktarının gerçekleştiği anlamına gelmektedir. 21-22 Ocak 2012 tarihlerinde yağan kar, 27-29 Ocak 2012 tarihleri arasındaki yağmurlarla hızla erimiştir. Ayrıca Güzelburç beldesinde Asi Nehri yatağında vatandaşlar tarafından yapılan ve sulama amaçlı olarak kullanılan toprak bent, aşırı yağışların oluşturduğu göllenmenin tahliyesini yavaşlatmıştır. Tüm bunların sonucunda havaalanı bölgesinde, uçuşların 2 gün ertelenmesine neden olacak derecede sular yükselmiştir."

Güzelburç beldesinde Asi Nehri yatağında vatandaşlar tarafından yapılan ve suların tahliyesini engelleyen bendin açılmasıyla ilgili Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Havaalanı Meydan Müdürlüğü tarafından çalışma yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Alınan önlemler sonucunda ve Güzelburç beldesindeki bendin açılması ile suların çekilmesine müteakiben seferlere başlanacaktır" denildi.

’HAVALANINDA UÇUŞLAR YARIN DA İPTAL’

Hatay Havaalanı’ndaki uçuşlarla ilgili olarak, Hatay Valiliği uçuşların yarın da iptal olduğunu bildiren yazılı açıklama yaptı. Valilik resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, geçen yıl metrekareye bin 50 kilogram yağış düşerken, son bir ayda metrekareye 430 kilogram yağış düştüğü açıklandı. Son günlerde gerçekleşen aşırı yağışların normalin iki katından fazla olduğunun belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

"21 - 22 Ocak tarihinde yağan karlar, 27-29 Ocak 2012 tarihleri arasındaki yağmurlarla hızla erimiştir. Ayrıca Güzelburç Beldesi’nde Asi Nehri yatağında vatandaşlar tarafından yapılan ve sulama amaçlı olarak kullanılan toprak bent, aşırı yağışların oluşturduğu göllenmenin tahliyesini yavaşlatmıştır. Tüm bunların sonucunda, havaalanı bölgesinde uçuşların 2 gün ertelenmesine neden olacak derecede sular yükselmiştir. Başta Güzelburç Beldesi’nde Asi Nehri yatağında vatandaşlar tarafından yapılan ve suların tahliyesini engelleyen bendin açılması çalışmaları olmak üzere; DSİ, İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Havaalanı Meydan Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar yürütülmektedir."

 

...
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2012 Pazar 22:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?