7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Hayatını balıkçılara borçlu

DENİZE DÜŞEN KADINI BALIKÇILAR KURTARDI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde sahil kayalıklarında otururken denize düşen kadını balıkçılar kurtardı.

Alınan bilgiye göre olay, akşam saatlerinde İskenderun sahilindeki 5 Temmuz Parkı yakınında meydana geldi. Deniz kenarındaki kayalıklarda oturan Halime Şahan (42) bir anda dengesini kaybederek denize düştü.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, durumu İskenderun Sahil Güvenlik birimlerine bildirdi. Denizde kendinden geçmiş durumda olan kadının kurtarılması için sahil güvenlik ekipleri beklenirken, kıyıdaki polisler, bölgeden geçen bir balıkçı teknesinden yardım istedi.

Polislerin ve vatandaşların bağırışı üzerine teknedeki Sıtkı Başol, kardeşi Bestami Başol ve Kadir Bedir isimli balıkçılar kısa sürede kadını denizden çıkartarak tekneye aldı. Soğuktan titreyen kadın hemen battaniyeye sarılarak İskenderun Balıkçı barınağına götürüldü. Kıyıda bekletilen ambulansla Halime Şahan İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadın tedavi altına alındı. Kadını taşıyan ambulans olay yerinden ayrılırken, bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekipleri kadını kurtaran balıkçılardan olayla ilgili bilgi aldı.

Bestami Başol, ''Biz avdan dönüyorduk, kıyıda kalabalık gördük, polis de bizi çağırdı. Yaklaştığımızda kadın suyun üzerindeydi, tekneye alarak barınakta bekleyen 112 Acil Servis görevlilerine teslim ettik. Kurtulduğu için mutluyuz '' dedi.

DENİZE DÜŞEN KADINI BALIKÇILAR KURTARDI
DENİZE DÜŞEN KADINI BALIKÇILAR KURTARDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 22:26:02
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 22:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?