3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Hayvan hırsızı polisten kaçamadı

Antakya'dan çaldığı kamyonetle Samandağ'dan 4 adet büyükbaş hayvan çalan azılı hayvan hırsızı, kovalamaca sonucu Belen'de yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, gece geç saatlerde Antakya merkezden çalınan 51 DZ 520 plakalı kamyoneti, Belen ilçesinden geçtiği sırada polis durdurmak istedi. Polisin "dur" ihtarına uymayan kamyonetle polis arasında kovalamaca başladı. Kovalamaca Cırtıman köyü girişine kadar devam etti. Burada kamyoneti bırakıp yaya olarak kaçmaya çalışan M.Ş.Ö. (35), daha fazla kaçamayınca yakalandı. Zanlının yakalanmasıyla, bir gecede gerçekleşen iki ayrı hırsızlık olayı da aydınlatılmış oldu. M.Ş.Ö.'nün, Antakya'dan düz kontak yaparak çaldığı kamyonetle, Samandağ'ın Subaşı beldesinde İbrahim Güzel Mansur'a ait ahırdan 4 adet büyükbaş hayvan çaldığı belirlenirken, şahsın bu hayvanları satmak için Adana'ya götürmek istediği öğrenildi. Biri adam öldürmeye teşebbüs, 18'i hayvan hırsızlığı olmak üzere 19 ayrı sabıkası bulunan M.Ş.Ö.'nün, Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından da hayvan hırsızlığı suçundan arandığı tespit edildi.

Çalınan hayvanlarını Belen Emniyet Amirliği'nde teslim alan İbrahim Güzel Mansur polise teşekkür ederken, suçüstü yakalanmasına rağmen olayla ilgisinin olmadığını söyleyen zanlı M.Ş.Ö. ile hayvanların sahibi arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Mansur, "Ben bu işlerden anlamam. Şoförlüğüm de yok. Hayvanlardan hiç anlamam. Benim bu olayla ilgim yok" diyen zanlıya, "Polisler seni evinden mi alıp getirdi. Yalan mı söylüyorlar. Üzerinden hayvan pisliği çıktı" diye yanıt verdi.

Suçüstü yakalanmasına rağmen "Ben hırsız değilim" diyerek kendisini savunmaya çalışan M.Ş.Ö.'nün Emniyet Amirliği'ndeki işlemleri sürerken, çalıntı kamyonet de sahibi Mehmet Özmen'e teslim edildi. Ayrıca, çalındığı sırada kamyonette 1.5 ton patates yüklü olduğu, patatesin büyük bölümünün kayıp olduğu öğrenildi. Polis yetkilileri, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan hırsızlığında artış yaşanabileceğini belirterek, besicileri tedbirli olmaları konusunda uyardı.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 13:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?