8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Hayvanat bahçeli devlet okulu

TÜRKİYE'NİN İLK HAYVANAT BAHÇELİ DEVLET OKULU HATAY'DA AÇILIYOR

Hatay'ın Kumlu ilçesinde bulunan Nene Hatun Ana Okulu yönetimi, Türkiye'de bir ilke imza atarak okul bahçesine hayvanat bahçesi kuruyor.

Geçen yıl eğitim-öğretim hayatına başlayan ve kısa sürede birçok projeyle basında yer alan Kumlu Nene Hatun Ana Okulu Müdürü Mikail Eren, "Kuracağımız hayvanat bahçesi ile hedefimiz, çocuklarımıza insan sevgisinin yanı sıra hayvan sevgisini de aşılayarak daha sosyal bireyler olmasını sağlamak. Türkiye'de ilk hayvanat bahçesi, 1933 yılında Atatürk tarafından kuruldu. Biz de devlet okulları arasında bir ilke imza atarak bünyesinde hayvanat bahçesi bulunan tek okul olacağız. Hayvanat bahçeli okul Türkiye'de sadece bir kaç özel okulda. Bir hafta içerisinde hayvanat bahçemiz ziyaretçilerine açılacak" dedi.

Projenin tamamen hayırseverlerin desteğiyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Eren, yaptıkları uygulamalarla ilçe halkıyla bütünleşmeyi hedeflediklerini belirterek, "Çok yeni bir okuluz ama gerçekleştirdiğimiz projelerle birçok ilke imza attık. 'Okul Öncesi Şenlikleri, Minik Kalpler Paylaşıyor' gibi bazı projelerle, okulumuzla ilçe halkını bütünleştirmeyi hedefledik ve hedefimiz doğrultusunda büyük aşamalar kaydettik. Yüzde yüze yakın bir okullaşma oranına sahibiz bu hedeflerimize bir adım daha yaklaştığımızı gösteriyor" diye konuştu.

Kuracakları hayvanat bahçesinde ne tür hayvanların olacağını açıklamayan Eren, "Bu da bizim öğrencilerimize sürprizimiz olsun" dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK HAYVANAT BAHÇELİ DEVLET OKULU HATAY'DA AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 23:23:05
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 13:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?