8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Hedefi; dünya şampiyonluğu

HATAYLI GENÇ OKÇUNUN, HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Hataylı milli sporcu Burak Üşenmez, Kulüplerarası Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Yörükler Spor Kulübü sporcusu olan ve 11 kez milli formayı giyen 17 yaşındaki Burak Üşenmez, 16-17 Ocak tarihlerinde 38 sporcunun katılımıyla Isparta'da gerçekleşen Kulüplerarası Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda genç erkekler makaralı yay

kategorisinde şampiyon oldu.

Okçuluk Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Mehmet Üşenmez, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, kulübün yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen sporcularının büyük başarılara imza attığını belirterek, “Türkiye’de yapılan müsabakalarda çok sayıda birinciliği bulunan sporcumuz Burak, geçen yıl Gürcistan'da yapılan Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda birinci, Polonya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda ise dördüncü oldu. 2010 yılının ilk müsabakasında da malzeme eksikliğine ve güçlü rakiplerine karşın Türkiye birincisi olmayı başardı. Burak'ın barajı aşarak Hırvatistan'da yapılacak dünya şampiyonasına katılacağına ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum” dedi.

Başarılı sporcuların sayısını arttırmak için destek beklediklerini vurgulayan Mehmet Üşenmez, “Mevcut malzemelerle ancak bir sporcumuzu müsabakalara gönderebiliyoruz. Takım halinde yarışabilmemiz için daha fazla yaya ihtiyaç var. Okçuluk sporu pahalı bir spor. Bu nedenle de iş adamlarımızdan destek bekliyoruz. Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu'nun katkısıyla yeni okçuluk malzemeleri alacağız. Ancak hedeflerimize ulaşma noktasında daha fazla malzemeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

Milli sporcu Burak üşenmez ise başarıyı yakalamak için çok çalıştığını dile getirerek, hedefinin Hırvatistan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda ilk üçe girerek, madalya almak olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 16:35:03
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 17:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?