4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir telefon bayiinde tezgahtarı oyalayarak el çabukluğu ile 100 YTL'yi alan 2 kişi, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
 
Olay, saat 17.00 sıralarında Şehit Pamir Caddesi üzeri otoparkın altında bulunan Ali Gençay'ın işletmeciliğini yaptığı Son Nokta Telefon Bayii'nde meydana geldi. 

Müşteri olarak içeri giren iki gençten biri 100 kontör almak istediğini belirterek 100 YTL parayı tezgahtar kıza uzatıp, sorular sorarak kafasını karıştırınca fark ettirmeden uzattığı parayı tekrar cebine koydu. İki genç daha sonra tezgahtar kıza 100 YTL verdiklerini iddia ederek paranın üstünü alıp soğukkanlılıkla kayıplara karıştı. Bu arada iki gencin dolandırıcılığı içerde bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. 

Olayda dolandırıldıklarını fark eden tezgahtar ve işletmeci Ali Gençay, iki kişinin çalışan bayanın sorularla kafasını karıştırıp, aldıkları 100 kontör ve 100 YTL üstünü alarak kayıplara karıştıklarını söyledi. Gençay, daha önceden de böyle olayların başına geldiğini ifade ederek o zaman güvenlik kamerası olmadığı için tespit edemediklerini, ancak güvenlik kamerası olduğu için dolandırıcıların yakalanabileceklerini vurguladı. 

Güvenlik kamerası görüntülerinin polis ekiplerine teslim ettiklerini, görüntülerin incelenerek çok belirgin olan zanlılar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden İşletmeci Gençay, "Böyle olaylar her zaman farklı yerlerde yaşanıyor. Bu tip olayların önleminin alt tabakadaki insanlarla üst tabakadaki insanlar arasında uçurum olduğu ve böyle gençlere iş imkanı sağlayarak olayları önüne geçmek gerekir. Allah'a çok şükür canımıza kast etmediler. Ama bizi dolandıran şahıslara aldıkları parayı helal etmiyorum" dedi.
Polis elindeki, güvenlik kamerasından elde ettiği verilerle iki dolandırıcı gencin yakalanması için çalışma başlattığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2007 Pazar 12:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
surgunreismehmet şanalan IP: 85.99.200.xxx Tarih : 11.03.2007 13:22:02
hadi kolay gelsin millet nasıl para kazanacagını sasmıs bende bu tür haberlerin iskenderunumuzda cogalmasına sasırıyorum