2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Hristiyan cemaatinden bayram kutlaması

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Hristiyan Ortodokslar, kilise duvarına astıkları pankartla Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutladı.


Farklı din ve kültürlerin yüzyıllardır iç içe, barış içerisinde yaşadığı İskenderun'da, Ortodoks Kilisesi Cemaati, her dini bayramda olduğu gibi Kurban Bayramı öncesinde de İslam aleminin bayramını kilise duvarına astıkları pankartla kutladı.


Kentin en işlek caddesi üzerinde bulunan kilisenin ön yüzüne asılan, "Tüm Müslüman Aleminin Kurban Bayramı'nı Kutlarız" yazılı pankart, caddeden geçen herkesin dikkatini çekiyor.


Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Corç Boğusoğlu, astıkları pankartla ilgili olarak, "Kilisenin duvarına asmış olduğumuz bu pankartla her yıl olduğu gibi Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyoruz. Kurban Bayramı'nın tüm dünya milletlerine sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum. Dünyanın içinde bulunduğu bu nazik ortam içerisinde bayramların öneminin bir kat daha arttığını düşünüyorum.

Bu bayramlar ulusların, milletlerin, ülkelerin birbirine olan düşmanlık duygularını ortadan kaldırır ve bunların yerine sevgi ve barış getirir diye düşünüyorum. Bizim astığımız pankart her yıl olduğu gibi bu yıl da asıldı. Allah'ın izniyle her yıl devam edecek. Biz yıllardır bu memlekette kardeşçe ve dostça yaşamışız. Bu ülkede yaşamaktan dolayı çok mutluyuz. Bu ülke bizim ülkemiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 13:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?