8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

HÜ'den köy okuluna destek

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDEN KÖY OKULUNA DESTEK.

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencileri ve öğretim görevlileri tarafından, Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun Köyü İlköğretim okuluna törenle 1500 kitap bağışında bulunuldu.

Törene Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu, Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Ayhan Dönmez ve Boynuyoğun köyü sakinleri katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin girişimleri sonrasında Boynuyoğun Köyü İlköğretim okuluna 1500 kitap kazandırılmış oldu. Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencileri ve öğretim görevlilerinin işbirliği ile toplanan kitaplar, ihtiyaç duyulan ilköğretim okullarına bağışlanarak kütüphanelerin zenginleştirilmesi sağlanmış oluyor. Bu hedef doğrultusunda Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun Köyü İlköğretim Okulunu seçen üniversiteli gençlerin temsilcisi olan iki öğrenci, 1500 adet kitabı bu okula bağışlayarak çocukların bilgilenme, araştırma ve ödev yapmada kaynak sıkıntısı yaşamamalarına yardımcı oldular.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi öğrenci ve öğretim görevlilerini, bu duyarlı davranışlarından dolayı kutladığını belirtti. Savaş, “yarınların büyükleri olan çocuklarımıza yapılan bu anlamlı bağış bizleri sevindirmiştir. Bu köyümüzde okuyan öğrenciler, mevcut kitaplardan faydalanarak doğru bilgiye rahatlıkla ulaşma imkânına sahip olacaklar. Bu tür örnek davranışlara destek vermek bizlerin görevidir” dedi.

Tören sonunda, üniversite öğrencilerine bu örnek davranışlarından dolayı plaketleri verildi.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDEN KÖY OKULUNA DESTEK.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDEN KÖY OKULUNA DESTEK.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 11:30:04
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 12:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?