7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

İkinci Mustafa Bayram vak'ası

Hatay’ın Altınözü İlçe Belediye Başkanı AKP’li M. Cahit Alkan’ın ‘asker kaçağı’ olduğu iddiasıyla gözaltına alınan bir kişiyi kurtarmak için Emniyet Amirliği’ni basarak Komiser Yardımcısı Ali Taş’ı tehdit edip, eliyle vurduğu masanın camını kırdığı iddia edildi.

İddiaya göre, olay dün öğle saatlerinde meydana geldi. Asker kaçağı olduğu için hakkında yakalama emri bulunan Corç Yamanoğlu, polis tarafından gözaltına alındı. Bunun üzerine Emniyet Amirliği’ne giren Başkan M. Cahit Alkan, Komiser Yardımcısı Ali Taş’ı makamına girerek, “O benim seçmenim. Siz beni sabote etmeye mi çalışıyorsunuz?” diyerek Yamanoğlu’nun serbest bırakılmasını istedi. 

Ancak Komiser Yardımcısı Taş, bu isteğe karşı çıkarak Başkan Alkan’a Yamanoğlu’nun yakalandığını jandarmaya bildirdiğini, hakkında yakalama tutanağı tutulduğunu anlatmaya çalıştı. Bunun üzerine sinirlenen Başkan Alkan, iddiaya göre Komiser Yardımcısı Ali Taş’ın masasına yumruk atarak üzerindeki camı kırıp, “Seni burada yaşatmam” dedi ve Emniyet Amirliği’nden ayrıldı. Taş’ın ihbarı üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü’nden incelemeye gelen Olay Yerini İnceleme ekipleri, amirin odasının fotoğraflarını çekip olay yeri tutanağı tuttu.

BELEDİYE BAŞKANI: BÖYLE BİR ŞEY OLMADI

İlçede büyük yankı uyandıran olayla ilgili konuşan Belediye Başkanı Alkan, iddiaların asılsız olduğunu savundu. Ali Taş’ı aile dostu olduğunu, sürekli görüştüğünü belirterek, “Konuşulacak, açıklama yapılacak bir durum yok. Ben tesadüf karakoldaydım. Halk böyle bir dedikodu üretmiş. Asılsız bir iddia. Ailecek görüştüğüm bir insanı tehdit etmem söz konusu değil” dedi. 

EMNİYET: OLAY DOĞRUDUR

İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı ile Emniyet Amir Vekili Ali Taş, olayın doğru olduğunu ancak bu konuda bir açıklama yapma yetkilerinin bulunmadığını söylemekle yetindi. İddiaların Cumhuriyet Savcılığı’na bildirilip bildirilmediği ise henüz anlaşılamadı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 17:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?